Таланта излезе от ареста, вкарват го в лудница

  • 06 ноември 2011 09:43

  • 4444
  • 1
Таланта излезе от ареста, вкарват го в лудница
© Интернет

Бившият световен шампион по лека атлетика Николай Антонов-Таланта (42 г.) бе освободен от следствения арест във Велико Търново след повече от 8 месеца престой зад решетките.

Причината за пускането му е заключение на психиатрична експертиза, според която разградчанинът е невменяем. Така спортистът ще се отърве от съд за въоръжен грабеж, отвличане и незаконно оръжие. Таланта обаче ще бъде принудително настанен за лечение в психиатрична клиника.

“Материалите по делото и становището на вещите лица са изпратени на Районната прокуратура в Разград, откъдето е родом и адресно регистриран Антонов. Обвинителите ще решат в кое болнично заведение да бъде изпратен”, обясниха прокурори.

Николай Антонов бе арестуван в дома си в Разград на 20 февруари т. г. Ден по-рано в село Първомайци лекоатлетът в съучастие с Венцислав Петров-Гаргата (35 г.) нападнаха микробус с цигари и го отвлякоха заедно с шофьора. Двамата нападатели били маскирани и въоръжени с автомат и пистолет.

По-късно същия ден полицаи откриха буса, затънал в кална нива край с. Самоводене. Бандитите взели 2600 лева от возилото, а шофьора оставили в багажника. Грабителите не успели да открият други 11 500 лв., прибрани в тайник. Като техни съучастници бяха арестувани собственик на селска бакалия и съденият за автокражби Марин Петров. Гаргата бе задържан тези дни в Гърция и ще бъде екстрадиран у нас.

Скоро в съда ще бъде внесен обвинителен акт и извършителите ще бъдат изправени на подсъдимата скамейка. Заради заболяването си Таланта няма да бъде съден, но ще бъде лекуван.

Николай Антонов е световен шампион на 200 м в зала от 1991 г. Година по-късно става европейски първенец. И до днес републиканският му рекорд в коронната му дисциплина 200 м бягане, поставен преди 19 г., не е подобрен. Докато се състезаваше, българинът бе известен по света като “най-бързия бял мъж на планетата”.

През 2003 г. Антонов опита да се самоубие, като си преряза вените и се наръга в корема. Лекарите го спасиха, а после го лекуваха от наркотична и алкохолна зависимост.
Още по темата
 

Последвайте канала на

4444 1

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.11.06 | 14:04

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини