Началникът на канцеларията на Меркел: Германия ускорява реформите в бежанската политика

  • 23 октомври 2015 15:56

  • 2396
  • 1
Началникът на канцеларията на Меркел: Германия ускорява реформите в бежанската политика
© Getty Images/Guliver

Германия ще ускори с няколко дни плановете си за ускорено депортиране на мигрантите, непокриващи критериите за политическо убежище, каза в интервю днес началникът на канцеларията на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Петер Алтмайер, цитиран от ДПА.

Алтмайер, на когото бе поверена цялата политика по бежанския въпрос, заяви, че вече одобреният от парламента пакет с промени в тази област ще бъде задействан по-рано от първоначално обявения срок 1 ноември. "Може да стане дори с няколко дни по-рано", каза началникът на канцеларията на Меркел в интервю за телевизия А Ер Де.

Канцлерът е подложена на вътрешен натиск да намали притока на мигранти, като общините изразиха позиция, че в Германия вече са на изчерпване необитаемите имоти и другите сгради, използвани за настаняването им.

Целта на реформите е мигрантите по-бързо да бъдат пресявани, тези, които не покриват критериите, да ги очаква ускорена депортация, а признатите за бежанци да бъдат разселвани бързо и да получават обучение по немски.

Някои медии съобщиха, че идната седмица ще има голяма депортационна операция, като в хода й граждани от шестте държави от Западните Балкани извън ЕС вероятно ще бъдат качени на самолети и върнати в родните им страни. Алтмайер обаче не даде подробности по този въпрос.

"Искаме да подобрим положението, да го подобрим по-бързо, преди края на годината, по отношение на депортирането на заявителите с отхвърлени молби, които нямат право да останат", каза той. Германия обяви шестте балкански държави за сигурни, като изрази становище, че в тях няма нито политически преследвания, нито война, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.26 | 19:53

1
Този шопар говори за балканците. Няма и дума за орките

Добави коментар

Водещи новини