Кадиев: Шефът на "Софийска вода" е арестуван в Румъния

  • 23 октомври 2015 14:28

  • 2960
  • 0
Кадиев: Шефът на "Софийска вода" е арестуван в Румъния
© Булфото

Изпълнителният директор на „Софийска вода" Бруно Рош нe може да напуска Румъния за 60 дни, заради разследване, свързано с търговия на влияние като директор в Apa Nova - Букурещ, съобщават румънски медии. Това се съобщава и на сайта на румънската служба за антикорупция. Рош е поставен под наблюдение от съда от две седмици. Тази информация беше публикувана късно снощи в профила на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в във "Фейсбук".

Той написа, че по негова информация Бруно Рош, изпълнителен директор на "Софийска вода", е със забрана да напуска страната от 24 септември заради дело на антикорупционната служба, известна като DHA.

Според обвинението Рош е създал тайни офшорни сметки като директор на Apa Nova, която държи 77% от собствеността на "Софийска вода" разказа Кадиев и в ефира на TV7.

Бруно Рош и Лорън Лалаг в качеството си на бивши директори на Apa Nova, са били разпитани пред антикорупционния орган в Плоещ като заподозрени за търговия с влияние. Бруно Рош оглавява Apa Nova през 2008 година и е бил на директорския пост до 2013 година. Той поема ръководството на „Софийска вода през 2014 година.

До този момент от "Софийска вода" не дали изявление по случая.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини