Французин е купил картина на Рембранд за 130 евро

  • 06 ноември 2011 08:38

  • 1549
  • 0
Французин е купил картина на Рембранд за 130 евро
© Интернет

Неизвестен ценител на изобразителното изкуство от френския град Лион твърди, че притежава портрет на майката на Рембранд, рисуван от холандския гений, съобщава Франс прес, пише "Труд".

Фенът на четката и старите майстори купил през 2010 г. срещу 130 евро нарисувания на дърво образ на възрастна жена. Според собственика на картината става дума за неизвестна картина на Рембранд. Французинът, който не желае името му да става известно на медиите, до момента е подложил придобивката си на няколко експертизи и сравнителни анализи с творби на Рембранд. Като доказателство пред медиите собственикът на униката показва своята придобивка на фона на копия на други творби на великия художник.

Експертите засега са предпазливи да кажат дали незнайният ценител е намерил своето Елдорадо. Защото ако рисунката действително е излязла изпод четката на великия майстор, тя би струвала милиони.

До момента най-скъпата картина на прочутия холандец, сътворил и шедьовъра "Нощна стража" и рисувал през XVII в., е продадена за 36 млн. долара през декември 2009 г. Става дума за портрет на мъж, който излезе на търг в лондонския филиал на аукционната къща "Кристис".

Макар и рядко, картини на прочути художници понякога биват откривани на невероятни места и правят щастливите си нови собственици милионери.

 

Последвайте канала на

1549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини