Увеличава се броят на расистките нападения срещу мигранти в Германия

  • 22 октомври 2015 17:33

  • 2780
  • 8
Увеличава се броят на расистките нападения срещу мигранти в Германия
©

Мигрантите в Германия и хората, които работят с тях, са изложени на нарастващ риск от расистки нападения, става ясно от поверителен доклад на федералната полиция, цитиран от ДПА.

Полицията е отбелязала увеличаване на ксенофобските нападения срещу бежанци и техни поддръжници, съобщава германският всекидневник "Зюддойче цайтунг". Десните сили са засилили "пропагандата" си срещу политиката за предоставяне на убежище, се посочва в доклада. Тези групи, които обикновено са разединени, сега изглежда са намерили обща кауза, изразяваща се в анти-мигрантската дейност, се посочва в документа.

Предупреждението идва дни, след като новоизбраната кметица на Кьолн Хенриете Рекер беше намушкана по време на предизборната си кампания от десен екстремист, обявил се срещу нейната позиция в защита на бежанците, припомня БТА. В същото време около 100 полицаи разгониха протестиращите, окупирали спортна зала в Дрезден, в която трябваше да бъдат подслонени бежанци. Градът е бастион на насоченото против чужденците движение ПЕГИДА. Протестиращите искаха да попречат на пристигането на още мигранти.

Палежите са посочени в доклада като популярна форма на мотивирано от омраза престъпление срещу мигрантите. Извършителите палят обектите, в които се планира настаняването на чужденци. Прашките с метални топчета, дървените палки и киселината са предпочитаните оръжия на германските крайнодесни, се отбелязва в документа. Нападенията срещу бежанските центрове продължават да нарастват рязко. Смята се, че общо 461 от регистрираните за първите три тримесечия на тази година случаи са дело на крайнодесни екстремисти. Това е над два пъти повече от всички нападения за 2014 година.

Потокът от хора, бягащи от войни в Близкия изток и Африка, не дава признаци да отслабва. Германското правителство очаква тази година в страната да пристигнат до един милион бежанци. През последните дни германското правителство изрази притеснение от радикализацията на посланията на популисткото ислямофобско движение ПЕГИДА, което е начело на протестите срещу чужденците в цялата страна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2780 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Дечо

2015.12.09 | 16:15

8
Аз предлагам да се депортират към "най-великата-демокрация-в-света" - страната на каубоите, които избиха коренните жители. Сега обаче са много толерастни и ще приемат всичко циганско с разкрачени обятия :-)

2015.12.02 | 08:56

7
ОНЯ с малките мустачки се връща ! Само ТОЙ може да оправи кашата ! Да се готвят и евреите !

2015.12.02 | 08:56

6
Пускайте го бе ! Пускайте го тоя Брейвик ! Такива като него трябват сега !

2015.12.02 | 08:56

5
Браво на дойчовците. Значи все пак има някаква надежда, че Европа ще се справи с циганските орди.

2015.11.12 | 13:48

4
Ще има май ЗИГ ХАЙЛ !
крайно бесен

2015.11.12 | 13:48

3
Ще се събудят германците, няма да търпят вечно. Да настаняват подобна паплач в града ти в близос до семейството ти е престъпление.

2015.11.12 | 13:48

2
Точно това целят режисьорите на преселението - размирици, разединения, страх, мизерия - съсипване на цивилизована, християнска Европа! Какво очаквате, европейски управляващи, след като сляпо слушате заповеди отвън, а не собствените си народи!
ЗНАЕЩ

2015.10.27 | 19:55

1
НЕ САМО РАСИЗЪМ ЩЕ СЕ ПОЯВИ, АМИ И АУШВИЦ ЩЕ ОТВОРЯТ ОТНОВО.

Добави коментар

Водещи новини