ЕРП-тата с допълнителни мерки за осигуряване на стабилно електроподаване на изборите

  • 22 октомври 2015 14:04

  • 866
  • 0
ЕРП-тата с допълнителни мерки за осигуряване на стабилно електроподаване на изборите
©

Енергоразпределителните дружества са предприели допълнителни мерки за сигурността на захранването около изборите. Проверяват се всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции и обектите, свързани с провеждането на вота, информира БНР.

ЦИК, всички районни избирателни комисии, областните управители и кметовете на големите областни градове от Западна България ще имат връзка с ръководители от ЧЕЗ и служители на компанията, за да се реагира бързо при спиране на тока. В изборния ден за осигуряване непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия в постоянна готовност ще са над триста обучени екипа, 32 от които в столицата. При необходимост дружеството разполага допълнително с над 50 аварийни екипа, които да се включат в по-бързото отстраняване на аварии. ЧЕЗ ще преустанови временно и планираните ремонти.

EVN също предприема мерки за подсигуряване на електрозахранването в Югоизточна България. Те включват готовност за мобилизиране на допълнителни дежурни екипи по време на изборния ден в случай на необходимост. Всички екипи са оборудвани с авариен резерв и материали.

Последвайте канала на

Десислава Станева
866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини