Москов сигнализира прокуратурата за водена опасна кампания за качеството на ваксини

  • 22 октомври 2015 11:02

  • 3125
  • 3
Москов сигнализира прокуратурата за водена опасна кампания за качеството на ваксини
© Булфото

Министерството на здравеопазването ще сигнализира прокуратурата за водена опасна кампания относно качеството на ваксините. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

По думите му това е атака както срещу МЗ, така и вече срещу националната сигурност, защото подобни действия водят до съмнение за качеството на ваксините за децата и съмнения дали изобщо децата да бъдат ваксинирани. Петвалентната ваксина за децата беше дарена на България от Турция. Москов допълни, че и Турция също е готова да заведе съдебен иск поради същата причина.

След провалът на тръжната процедура и неявяване на двете фирми, доставящи ваксини, МЗ е попитала двете фирми дали могат да отговорят на нуждите на пазара. Едната отговаря, че няма такава възможност, а другата е отговорила с унизително писмо, че може да събере от различни места 20 хиляди ваксини с изтичащ срок на годност, обясни министър Москов. България беше заявила 250 хиляди дози, подчерта той. Изразявам дълбокото си презрение към хората, които стоят зад тази кампания. Няма по-голямо падение да използваш страхът на хората, за да постигнеш целите си, каза още министър Москов.

МЗ отново обявява тръжна процедура за ваксини и министър Москов покани фирмите да участват.

Относно дарението на ваксината срещу хепатит Б от Турция, Москов отново увери, че тя няма да се използва в задължителния имунизационен календар и с нея няма да се ваксинират деца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3125 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Луд ,по луд ,Москов

2015.10.23 | 01:19

3
Лудия гледа да отърве дупето си !
мдам

2015.10.23 | 01:19

2
Да си набие турските ваксини в з...

2015.10.23 | 01:19

1
Какво качество щом Вежди Рашидов и Мая Манолова се лекуват в чужбина. Щом нашите политици предпочитат чуждите лекари за какво говорим!

Добави коментар

Водещи новини