Д-р Шарков: Възрастните сме избрали гадния начин на живот, но нека предпазим децата

  • 22 октомври 2015 08:38

  • 2857
  • 3
Д-р Шарков: Възрастните сме избрали гадния начин на живот, но нека предпазим децата
©

"Данък "Вредни храни" е по унгарски модел. В Унгария той има голям ефект. С около 25% е намален консумацията на вредни храни благодарение на него", съобщи в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия зам. - здравният министър д-р Ваньо Шарков.

"Целта на този данък е не да събираме пари, а да намалим консумацията на вредни храни и да се подобри здравето на българите", добави той.

"Сега трябва да изберем дали сме на страната на тези, които произвеждат вредни продукти или на страната на децата. Ние можем да консумираме вредни храни, ние сме възрастни и сме избрали гадния начин на живот, но всяко трето дете у нас е със затлъстяване", каза той.

Марияна Кукушева напомни, че хлябът не е вреден за употреба. Шарков веднага заяви, че той няма да бъде обложен с новия данък и поясни, че хлябът влиза в основната потребителска кошница.

Д-р Шарков попита защо няма кисело мляко с играчка, а има чипсове и снаксове с играчки, които привличат децата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2857 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.13 | 14:28

3
Не, докторе, причината не е заинтересоваността Ви за здравето - ако мислехте за здравето, ще забраните вредните храни! Децата не четат етикетите и пак ще ги купуват! Те трудно могат да се въздържат да ядат нещо, което им е вкусно!
Ангел

2015.11.13 | 14:28

2
Сложете етикети или забранете вредните съставки, пък всеки да си решава дали да консумира. Какъв ще е новия данък - за въздуха, защото е замърсен или за жълтата вода от чешмата. Само парите на хората гледате да вземете.
ЛЪЖЕЦ СИ ШАРКОВ

2015.10.22 | 12:28

1
Сороски докторе, какво правиш за бизнеса с грипа? по тв е страшна работа от реклами на противогрипни препарати,които не вършат никаква работа срещу грипа. Кой пуска грипа? Няма ли да потърсиш отговорност на тези рекламиращи се производители на противогрипни препарати,които явно пускат грип всеки сезон в колонията БГ?! Ако ти пука за децата няма да позволяваш да ги тъпчат с лекарства отрови,антибиотици, да им се съсипват имунните системи и организмите.

Добави коментар

Водещи новини