Психолог: Цялото общество и всички институции трябва да участват в справянето с детската агресия

  • 22 октомври 2015 08:31

  • 1580
  • 2
Психолог: Цялото общество и всички институции трябва да участват в справянето с детската агресия
©

Това е една трагедия, която не може да се опише. Животите на хората се променят и става много трудно. Съучениците и приятелите на Гого са страхотни хора и искам да ги поздравя. Не сме изоставали родителите му и помагаме с каквото можем.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Калоян Георгиев, треньор по карате на убития в Борисовата градина Георги Игнатов. Спортът калява и прави децата по-добри. Тренировките с деца ме зареждат. Агресията в някои деца е изразена, но те не разбират какво точно е това. Ние сме хората, които трябва да им обясним и да им кажем, че това нещо не е хубаво и не трябват да го правят, каза още Георгиев.

В разговора участие взе и психологът Иван Игов. Въпросът за детското насилие е повдигнат много отдавна. Всички трябва да са наясно какво се случва. За съжаление тези, които се занимават с това, не искат да чуят. Преди години бяха "потрошени" 10 млн. лева за лекции, които се съмнявам, че дадоха някакъв реален резултат. Тези пари можеха да се използват за далеч по-смислени неща, категоричен беше той. Спортът не просто развива физиката, а създава общности, които могат да предприемат и социални инициативи. Футболните ултраси също създават общности, но това са фалшиви общности. За да се справим с проблема на детската агресия, трябва да участваме всички, цялото общество. Правителство, училище, църква, ние възрастните, всички трябва да вземем отношение. Това е една програма и модел, който ние сме закъснели да въведем, разкри психологът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1580 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gostenka

2015.10.27 | 20:13

2
Трябва незабавно да се въведе в училище предмет ВЕРОУЧЕНИЕ- това ще реши проблемите, не само с агресията, а и много други!!!

2015.10.22 | 14:43

1
Нали вече много години се мъчим да оправим хората с тези методи, църква, училище, общество, лекции. Но това е пълна глупост. Само едно оправя нещата, строги закони и строг ред за всички и за малки и големи. Тази прекалена демокрация и прекалена грижа за човека разваля всичко. Мислим си че така е по удобен и весел животът а какво се получава, убийства, кражби...

Добави коментар

Водещи новини