Пленница на ИД: Джихадистите чупеха ръцете на тези жени, които им отказваха секс

  • 21 октомври 2015 21:41

  • 7498
  • 5
Пленница на ИД: Джихадистите чупеха ръцете на тези жени, които им отказваха секс
© Getty Images/Guliver

Джихадистите от „Ислямска държава“ (ИД) са безмилостни към представителките на малцинството на язиди. За тях жените не са нищо повече от стока, с която могат да правят каквото си поискат: Те ги продават по пазари и ги експлоатират като сексуални робини.

Досега около 2000 язидски жени са успели да избягат от тях, за да разкажат за потресаващите им зверства.

Потресен от съдбата на тези жени, германският политик Винфрид Кречмар решава да създаде специална защитна програма за тях. До края на годината 1000 жени трябва да бъдат приети в Германия и поставени под специални грижи. Проектът на министър-председателя на провинция Баден-Вюртемберг ще струва 30 милиона евро, съобщава „Дойче веле“.

Една от жените, преминали през този ад, е 22-годишната Леа. Това не е истинското й име. Тя иска да остане анонимна, но настоява хората да узнаят нейната история. „Бях в плен на „Ислямска държава“ два месеца. Животът там беше ад. Дори когато плачехме, върху нас се сипеха юмруци. Държаха ни без храна, не ни позволяваха да се мием. Молехме се на Бог да умрем. Но не умирахме. Всяка от нас биваше завлечена от някой от хората на ИД. Тези от нас, които се съпротивляваха, биваха пребивани, джихадистите им чупеха ръцете или ги налагаха с оръжие по главата.“

В момента Леа живее заедно с най-голямата си сестра. Името на града, в който са настанени, не бива да се посочва.

Досега по този начин в Германия са пристигнали 500 жени. Решението за това кои жени да бъдат приети в програмата се взима от психолога и травматолога Ян Илхан Кизилхан. Той изпълнява трудната си мисия, обикаляйки редовно из Северен Ирак заедно с още няколко сътрудници.

От 1700-те жители на родното й село в планината Синджар 1200 са безследно изчезнали. „Безчинствата продължават вече от една година. Не искаме такъв живот, не можем повече така. Никой на наше място не би изтърпял. Но ние няма да се предадем, страданието ни прави още по-силни“, казва Леа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7498 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
vat

2015.11.13 | 19:45

5
На тая ръцете са и здрави като я гледам.

2015.10.27 | 09:45

1
Май и твоите ръце са здрави ! Кога си дойде от ИДИЛ ?
1.

2015.11.13 | 19:45

4
Къде са тук изказванията на ЕС, НАТО, ООН, и прочие и прочие. Или не е политкоректно, зада не се обидят някои "бежанци"?
В е л и к и я

2015.11.13 | 19:44

3
Тези жени са изключително важни за разпознаване на ислямисти дегизирали се като бежанци и имигранти и влезли в Европа да се спасят от руските удари , но те са престъпници и само жените са тези които може да ги разпознаят , трябва да се снимат всички мъже влезли в Европа .....Да се симулират и с бради ако са ги обръснали ....

2015.10.27 | 13:24

2
te se kriiqt v gorite i pe6terite puk rusnacite hvrlqt bombi po bolnici sela i gradove tai 4e e trudno no dano da uspqt da izbiqt tezi izrodi

Добави коментар

Водещи новини