Дават 877 хиляди лева за развитие на рибарските общности

  • 21 октомври 2015 15:23

  • 742
  • 0
Дават 877 хиляди лева за развитие на рибарските общности
© novini.bg

ДФ "Земеделие"- Разплащателна агенция, преведе още 877 482 лева по шест проекта от Оперативната програма за развитие на сектора "Рибарство" /ОПРСР/, съобщиха от фонда. Те са по мярката 4.1 "Развитие на рибарските области" и се реализират от Местни инициативни рибарски групи /МИРГ/ като част от стратегиите за развитие на рибарските общности.

Със средства по Програмата участници в МИРГ "Български Черноморски сговор-Бяла-Долни чифлик-Аврен" реализират проекти за купуване на машина за почистване на пясък и изграждане на помощно стопанство в село Приселци.

В изпълнение на местната си стратегия за развитие МИРГ "Главиница-Тутракан-Сливо поле" е инвестирала в подобряване на материалната база и условията за екотуризъм на територията на рибарската общност, работи се и по проект "Опознай пътя на водата", чиято цел е защитата на природното наследство на региона.

Разплащателната агенция е субсидирала още проект на МИРГ "Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат" за създаване на уеб-базирана информационна система, както и обновяването на читалището в Царево по проект на МИРГ "Приморско-Созопол-Царево".

Последвайте канала на

Десислава Станева
742 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини