Ненчев все още не е внесъл проекта за превъоръжаване на ВВС с нов изтребител

  • 20 октомври 2015 09:30

  • 1357
  • 1
Ненчев все още не е внесъл проекта за превъоръжаване на ВВС с нов изтребител
© Булфото

Военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. крие проекта за превъоръжаване на ВВС с нов изтребител.

Документът още не е внесен в Министерски съвет от МО шефа, въпреки че публично обеща до края на юни да го депозира в кабинета като една от спешните мерки за спасяване на бойната авиация. В замяна на това командирът на ВВС ген. Румен Радев трябваше да поеме отговорност и да удължи ресурса на изправните МиГ-29, за да не спре охраната на въздушните ни граници, и удържа на думата си, пише „Телеграф”. Министърът обаче още не е спазил обещанието си. Иначе преди време той публично се похвали, че е получил от правителството мандат да води разговори за нов боен самолет.

„Това са само „сладки приказки на кафе” – без ясни срокове, без финансова обвързаност и без поемане на някакви ангажименти. От подобни лакърдии няма ефект, тъй като министрите, премиерът и депутатите не са запознати в детайли с проекта, изготвен от командването на ВВС”, коментира оръжеен търговец.

По закон документът първо трябва да се приеме от правителството, след което го гласува парламентът, в противен случай не може да стартира. Източници от МО съобщиха, че министърът умишлено крие проекта, посъветван от един от заместниците си, който с докладна поискал да не го внася в правителството и Ненчев се съгласил.

Командирът на ВВС ген. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е със забрана да говори пред медиите. Санкцията е наложена от политическото ръководство на МО. Причината е принципното несъгласие на военен пилот №1 с мудността и предприеманите мерки от ведомството за стабилизиране на бойната авиация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1357 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.20 | 20:19

1
В профил, същата глупава тиква като Порошенко

Добави коментар

Водещи новини