Двама каналджии са избягали след стрелбата в Средец

  • 19 октомври 2015 21:30

  • 3485
  • 0
Двама каналджии са избягали след стрелбата в Средец
© Булфото

Групата от 54-ма афганистанци, която бе изненадана от граничен патрул край Средец на 15 октомври, е имала поне двама водачи. Те са избягали след стрелбата, но в момента разследването няма информация за тях. Двамата определяли маршрута на бежанците, а според чужденците каналджиите не били нито техни сънародници, нито българи, съобщава „24 часа”.

Заради тъмнината преките очевидци на прострелването, извършено от полицая Вълкан Хамбарлиев, са малко. Припомняме, че при произведеният изстрел куршумът рикошира и уби един от бежанците, който по първоначални данни е бил водачът на бежанската група. След изстрела бежанците легнали на земята. Вероятно моментът на паниката е използван от водачите, които явно са познавали района, и те бързо са се отдалечили.

Заловените бежанци са от различни места на Афганистан, някои от тях твърдели, че не се познават помежду си. Самоличността на убития е разкрита с помощта на друг мигрант, който се е представил за негов братовчед. От прокуратурата са опровергали твърденията, че в мобилните телефони на бежанците имало снимки и видеозаписи на сцени с насилие. Според запознати бежанците са на различно интелектуално ниво – сред тях имало и напълно неграмотни, и хора с по-добра подготовка и информираност.

Тялото на убития афганистанец все още е в Съдебна медицина – Бургас. Загиналият е бил на видима възраст 20-25 г. Все още не е ясно дали има процедура по транспортиране на останките в родината на загиналия или ще бъде извършено служебно погребение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини