Лекари отстраниха огромен тумор от 65-годишен мъж (снимки)

  • 19 октомври 2015 16:26

  • 2560
  • 0
Лекари отстраниха огромен тумор от 65-годишен мъж (снимки)
©

Лекари от отделението по ортопедия и травматология на столичната университетска болница „Софиямед“ са отстранили тумор с размери на грейпфрут от раменната област на 65-годишен пациент, съобщиха от лечебното заведение.

Сложната операция е осъществена от проф. Любен Стоков, който вече оперира в болницата заедно с екипа на завеждащ отделението д-р Бисер Бончев. За интервенцията професорът споделя, че е трябвало да се извърши поне преди 2 години. Тогава и за първи път пациентът посещава кабинета му. Поради независещи от лекаря причини 65-годишния мъж отлага операцията за по-късен етап и така до преди няколко дни когато отново се обръща към проф. Стоков.

Туморът и неговото разположение в непосредствена близост до шийния отдел на гръбначния стълб и лявата раменна става е довел до почти пълно обездвижване в областта на рамото и шията, а размерите му са нараснали.

Операцията е била изключително сложна, тъй като туморът е бил в близост до важни кръвосносни съдове и нерви.

Специалистът съветва пациентите да не чакат толкова дълго преди да се подложат на оперативно лечение, тъй като вероятността едно доброкачествено образувание да се превърне с времето в злокачествено, е много голяма.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2560 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини