"Росийская газета": Последните политически стъпки на България трудно може да се нарекат пр

  • 19 октомври 2015 08:15

  • 2706
  • 3
"Росийская газета": Последните политически стъпки на България трудно може да се нарекат пр
© Novini.bg

Над половината българи имат симпатии към Русия, но последните политически стъпки на България е доста трудно да бъдат наречени приятелски, пише московският официоз "Росийская газета", предава БТА.

Вестникът обяснява, че "България затвори небето си за руски самолети с хуманитарен товар (храни и вещи от първа необходимост)", отбелязва и "повишеното" внимание на местните митничари към енергийния холдинг "Лукойл-България". Това накара Москва да поиска обяснение от ръководителя на българската дипломатическа мисия в Русия Бойко Коцев какво цели всъщност да постигне София в двустранните отношения. Засега не се знае какво е отвърнал дипломатът, пише изданието.

Според "Росийская газета", "редовните изявления на български официални лица за абстрактна готовност да се гради сътрудничество с Русия", представляват "завеса от думи", криеща упорити факти за целенасочени удари не само срещу политиката на Руската федерация, но и срещу бизнеса с руско участие". Междувременно за "местно потребление" в България се акцентира не върху конкретни действия на държавното ръководство на страната, а върху някаква "задочна размяна на реплики" между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и руския външен министър Сергей Лавров, посочва всекидневникът, като цитира откъси от изявления на двамата.

През последната година София уверено доказа, че е готова да говори с Москва за каквито и да било взаимноизгодни, полезни и нужни неща. Щом обаче стане въпрос за действия, може смело да погледнем какво е отношението към съответния проблем във Вашингтон, Берлин и Брюксел - и да направим почти стопроцентова прогноза. Защото бюджетът на България е крайно сериозно зависим от външни финансови инжекции, независимо дали са заеми или еврофондове, заявява "Росийская газета". "Ние сме малка държава, не можем да се противопоставяме на Европа и на САЩ" - ето какво отговаря най-често българинът, добавя руският вестник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2706 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ромео Райков. Богота Коломбия

2015.10.21 | 22:31

3
Тези Руснаци Братушки уж ни Освободиха от Хитлеризма и Фашизъма но близо 70 Години Опустошиха НР България окрадоха всичко което им се видя Ценно и също 3 Тона Злата и Диаманти !!! Където стъпва Руският Ботуш Зеленина не Расте !! Хубаво че се отарвахмеот тези Скакалци !!!!

2015.10.20 | 09:04

1
Любо я се скрий ! Ромео го слагаме на пишката си !
FM

2015.10.21 | 22:31

2
Лошото при чобаните (Овчарите), че ходят след стадото. Ние нямаме първенци да водят народа (Държавата), ние имаме, Дръвници, Дървета (Шопи), те плават и накъдето ги отнесе. Те не мислят за народа.

Добави коментар

Водещи новини