Стефан Константинов: Животът на трансплантираните не е застрашен

  • 04 ноември 2011 17:42

  • 784
  • 0
Стефан Константинов: Животът на трансплантираните не е застрашен
©

Министърът на здравеопазването Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование разсея съмнението, че е застрашен животът на трансплантирани пациенти при последващото им лечение.

Депутатът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на припомни, че на пазара са влезли нови генерични продукти, които ще бъдат плащани от касата. Сигнали до нея са показали, че при това положение трансплантираните или трябва да сменят лечението, или да плащат сериозни суми, предаде БНР.

"Изобщо не стои така въпросът. Не се предлагат никакви опасни лекарства, всичко, което се предлага на българския пазар, има европейски сертификати. Наистина има много специфични теми, които ние ги разглеждаме в работната група и притесненията ще бъдат разсеяни. Ничий живот не е застрашен, най-малко на трансплантираните", каза здравният министър.

Константинов допълни, че Националният консултант по трансплантациите ще трябва да разработи и проект за наблюдение на пациенти след извършенo присаждане на органи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини