Шофьорът от Лесидрен, убил две деца на пътя: Никога повече няма да се кача на кола

  • 15 октомври 2015 18:18

  • 3884
  • 2
Шофьорът от Лесидрен, убил две деца на пътя: Никога повече няма да се кача на кола
© Булфото (архив)

Вчера съдът изненадващо пусна под домашен арест 28-годишния шофьор Филип Михайлов, който уби две деца край Лесидрен.

Днес той даде първото си интервю за БТВ. Филип уверява, че никога повече няма да се качи на кола. Ако има възможност, би се отказал и от шофьорската си книжка. По думите му обаче гонка не е имало, макар за тежкия инцидент да не е виновен само той.

Въпросната вечер шофирали с Ален Ангелов. Изненадващо Ален започнал да се "закача" с Филип на пътя, като се приближил твърде много до колата му и го засякъл. За да не се удари в него, Филип кривнал вдясно. По думите му заедно с това ударил и спирачки. Скоростта му в този момент била около 70 км/ч. Видял децата от двете страни на пътя, но преценил, че има място да мине.

Филип казва, че първоначално не разбрал какво става, чул нещо, но едва когато слязъл, видял блъснатите деца и започнал да им оказва първа помощ. Сега изразява съболезнование на семействата на загиналите деца, а за себе си казва, че това, което продължава не е живот.

Вторият участник в тази история – Ален Ангелов, обаче твърди, че няма вина за станалото. Отрича да е имало гонка, както и да се е "закачал" с Филип. Според неговата версия в момента на катастрофата, той вече бил пред Филип и не видял какво точно се е случило. После обаче се върнал. Видял пострадалите, но си тръгнал, защото, по думите му, подобни гледки не му понасяли.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.16 | 18:35

2
Ех тези СОЦИОПАТИ как работят МЕДИИТЕ. Първо 20 годинки в затвора, след което ако иска да кара пак. Ако бях на мястото на семейството на тези деца този щях да го линчувам собственоръчно и да го излежа.
Turcin

2015.10.16 | 15:50

1
Brato nese yadosvay tovae Bılgaria ako ste gledali filma zakona e slyap . Ubil dve deçisa nyamalo dase kaçi na kola poveçe , ama çe opravdanie kadeste organite na reda...?

Добави коментар

Водещи новини