Влади Въргала гони психиатри в центъра

  • 04 ноември 2011 08:49

  • 3099
  • 0
Влади Въргала гони психиатри в центъра
© Интернет

Този понеделник столичният площад „Гарибалди” ще еволюира от гореща точка за срещи и бързо хранене в цветна градина. 5000 бели рози в специални кашпи ще придадат романтичен вид на иначе инфарктното с трафика си място.

Зад сантименталната конспирация застава Влади Въргала. „Искаме да изразим признателност за това, което се случи между „Шменти капели” и софийския зрител. Планирах изненадата още миналата седмица, но понеже китките идат от Холандия, се наложи да изчакам”, лаконичен бе режисьорът на най-успешния филм в историята на съвременното ни кино.

Приключенията на Цеко Цеков оглавяват родния бокс офис вече четвърта седмица. Според статистиката черната комедия за прехода е изгледана от 100 000 души, но Влади не се прехласва по резултата. „Навсякъде няма билети, съответно цифрата е сериозно занижена.” Генерираните приходи от заглавието, върху което се труди последните шест години, вече са половин милион лева.

Процентът, който достига до него, все още му е крайно недостатъчен, за да откупи апартамента си от банката. „И не само че няма възвръщаемост, ами животът ти още повече се обърква.  Мисля, че съм произвел  качествен продукт, с гражданска позиция. Патриотичен е, защото си е български, да му се не види. Условията за правене на кино тук са мизерни и обидни.”

Актьорът обаче получава душевен оргазъм всеки път, когато от съседен автомобил в задръстването му свирнат с комплимент за филма. Ежедневно приема десетки обаждания от приятели в цялата страна, които ползват „Шменти капели” вместо смехотерапия. „Това признание ме кара да се чувствам като олимпийски шампион”, категоричен е Влади.

В духа на балканския абсурд е избрал и първия работен ден от идната седмица за благодарност към феновете. „Представи си – както ти е криво, като пътуваш недоспал към офиса, слизаш от трамвая и те чака цяла лавина от бели рози.” За да е максимален ефектът на жеста, Въргала ще разположи на стратегически позиции по „Гарибалди” и отряд от психиатри. Белите престилки, изиграли ключова роля и в „Шменти капели”, ще подаряват ароматните стръкчета на минувачите с въпроса „Пихте ли си хапчетата днес?”. 

Последвайте канала на

3099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини