Хванаха шофьора, който прегази и уби мъж на Копитото (обновена)

  • 08 октомври 2015 07:37

  • 6406
  • 5
Хванаха шофьора, който прегази и уби мъж на Копитото (обновена)
© Булфото

Полицията хвана убиеца на 63-годишния софиянец Радослав Стоянов, който беше прегазен в понеделник вечерта на Беловодски път под Копитото, твърди Блиц, като се позовава на свои източници.

18-годишният младеж е заловен в Русе, откъдето се е опитвал да избяга от България. Именно той е карал мерцедеса, помел човека на Витоша. Убиецът се е опитвал да се измъкне с друга кола, докато негови приятели прикривали следите по мерцедеса, оставен в текстилна фабрика в столичния квартал "Надежда". Автомобилът бил с изкривен капак и вдлъбнато предно стъкло. От удара на мястото останали много парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята и други отломки. В тежкия сблъсък мерцедесът счупил десния крак на Стоянов, както и няколко гръбначни прешлена. Пострадалият имал и кръвонасядане в задната част на главата. Камера на входа на Бояна и показания на очевидец са помогнали за залавянето на беглеца.

63-годишният софиянец Радослав Стоянов вървял от лявата страна на пътя и се спускал надолу към града. Човекът е бил ударен отзад от мерцедеса. Компанията, която се е возела в колата, не е видяла мъжа и шофьорът не е успял да реагира, разказаха разследващи.

Инцидентът е станал в участъка между Тихия кът и Мечката в понеделник вечерта. Според съдебните лекари е починал на място. Когато разбрали какво са направили, младежите се уплашили и избягали. За да не направят впечатление, дори загасили фаровете на автомобила.

От пресцентъра на МВР съобщиха за Novini.bg, че в полицията е задържан Д.К./18г./, заподозрян в съпричастност към извършено престъпление. На 6 октомври, минути преди 9 часа в Шесто районно управление бе получен сигнал за открито тяло на възрастен мъж в района на „Тихия кът“ на Витоша. Пристигналите екипи на полицията и бърза помощ констатирали смъртта на 63-годишен мъж от София. При огледа са открити счупени стъкла и части от автомобил.

По случая бе образувано досъдебно производство. След проведени оперативно-издирвателни действия полицаите влезли в следите на млад мъж от столицата. Снощи той е задържан като заподозрян в съпричастност към криминалното деяние. Процесуално-следствените действия на органите на реда продължават.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6406 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
az

2015.10.13 | 09:07

5
пожелавам му да лежи в затвора до 63 и като излезе да го блъсне кола...
Гуги

2015.10.12 | 23:25

4
Е кажете му името де, или е пак син на някой?
Ку.рю

2015.10.08 | 17:32

3
Да не би да е м.а.н.г.а.л? Че толкова му криете името и съучастниците?

2015.10.08 | 17:32

2
Това, че са го намерили е добре.

2015.10.08 | 17:32

1
Детска му работа. Вместо да качат човека в колата и да го закарат до Пирогов, което щеше да им гарантира почти никаква присъда, дори роднините му нямаше да им се сърдят - те решили да се правят на криминални мозъци и да бягат. Малоумна сган са тези хлапета в днешно време.

Добави коментар

Водещи новини