Захариева: Президентът ще свика КСНС тогава, когато има заплаха за националната сигурност

  • 07 октомври 2015 07:44

  • 884
  • 5
Захариева: Президентът ще свика КСНС тогава, когато има заплаха за националната сигурност
© Булфото

Президентът никога не налага вето заради конкретната персона, но директорът на Служба „Военна информация“ трябва да има много по-широки познания.

Това коментира шефът на кабинета на президента – Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, по повод твърденията, че президентът може да наложи вето на Закона за военното разузнаване, според чийто промени неговият шеф Йордан Бакалов трябва да се оттегли.

По думите й президентът ще наложи вето върху закона.

Тя повтори становището на Плевнелиев, че КСНС засега няма да има, но не изключи такъв вариант.

„Има вероятност да има, дай Боже, да не се влошава ситуацията. Президентът ще свика КСНС тогава, когато има заплаха за националната сигурност. Засега той апелира да не се използва КСНС за предизборни цели“, изтъкна Захариева.

2013 година, когато беше свикан съветът, наистина, като че ли не бяхме готови за тази криза. Слава Богу оттогава много се промениха нещата. Фактът, че в България няма проблеми с бежанците, означава, че ние сме една от малкото държави, която спазва регламентите, допълни тя.

Захариева защити бежанците.
„Това са хора, които бягат от войната. Те трябва да се разграничават от икономическите имигранти“, подчерта тя.

Разбира се, че президентът наблюдава ежедневно ситуацията. Безотговорно е по-скоро да се използва за предизборни цели тази и други теми, които могат да предизвикат етническо напрежение и друго такова. Това са местни избори, не са нито парламентарни, нито президентски. Хубаво е хората по места да чуят посланията на политиците, категорична бе Захариева.

Относно референдума, който също ще се проведе на 25 октомври, но малко се говори за него, Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на коментира: „Доста са регистрираните партии, важен е референдумът, дай Боже, да не го опорочим и него“.

Последвайте канала на

884 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
XXL

2015.10.07 | 11:50

5
ТЕ САМИТЕ СА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ

2015.10.07 | 11:50

4
Как не се срамуват че продават собствения си народ?Явно парите компенсират ВСИЧКО.
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.10.07 | 11:49

1
Заплаха има. Една партийка, почти изчезнала се финансира от Москва.
Бойко Борисов евнуха на Ердоган

2015.10.07 | 11:50

3
УСАИНСКА МАСТИЯ, ЛАПАЙ ЧЕРНИЯ НА ОБАМА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С НЕЩА,КОИТО НЕ РАЗБИРАШ.
ЙОРИ

2015.10.07 | 11:50

2
Госпожо тогава ще е твърде късно тук се играта на инат и лошото е че се залага картата на БГ ако предложението беше направено от БОРИСОВ дали реакцията ще е същата - едвали не ни заблъждаваите с евтини трикове харчете държавните пари и се скатавайте

Добави коментар

Водещи новини