САЩ обвиниха открито Китай и Русия в кибершпионаж

  • 03 ноември 2011 21:13

  • 1283
  • 1
САЩ обвиниха открито Китай и Русия в кибершпионаж
©

Чрез компютърните мрежи Китай и Русия се сдобиват с тайни данни за търговията, технологията и военното дело на САЩ.

Това твърди доклад, публикуван в четвъртък от администрацията на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, съобщава АФП.

Китайците „са най-активните и постоянни действащи лица в областта на икономическия шпионаж”, пише контраразузнаването на САЩ в доклада, представен пред конгреса под името „Кражба на икономически тайни от чуждестранни шпиони чрез киберпространството”.

От своя страна руските разузнавателни служби се опитват да получат „информация за икономиката и технологиите, за да допринесат за развитието и сигурността на Русия”, се казва в доклада, който нарушава традицията на американските тайни служби да избягват отправянето на преки обвинения към други страни.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1283 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.04 | 20:42

1
Американци хленчат, че някой друг прави това, за което са убедени, че само те имат право... ебати безочливото племе. Може би трябва наистина да им ръкопляскаме за всички свинщини, които са сътворили по света и продължават да творят. От втората световна война насам са непрекъснато някъде и по някаква, според тях справедлива, причина стрелят, а сега някой се оказал по-умен и им се вмъкнал в инфото, вместо да хленчат, да обявят война на китай и русия, тогава ще настане купон...

Добави коментар

Водещи новини