Мучжиге взе три жертви, 43-ма са в неизвестност

  • 05 октомври 2015 17:26

  • 1639
  • 0
Мучжиге взе три жертви, 43-ма са в неизвестност
©

Най-малко трима души загинаха, а 43-ма са в неизвестност във Филипините, след като тайфунът "Мучжиге" мина през острова, съобщи БТА, позовавайки се на агенция Синхуа.

Филипинската Гражданска отбрана уточни, че всички хора в неизвестност са рибари, които са излезли в открито море преди връхлитането на тайфуна въпреки предупрежденията на властите.

На остров Лусон от стихията са били засегнати 193 800 души, а 620 души остават в евакуационни центрове. Преди това тайфунът се стовари върху китайските провинции Гуандун и Хайнан, както и върху Гуанси-Чжуанския автономен район.

Заради стихията в Китай са загинали най-малко осем души, а други 223-ма са ранени. Бурните ветрове са оставили обширни райони в Китай без електроподаване, водоснабдяване или телекомуникации. Китайските власти анулираха десетки полети, евакуираха хиляди души и върнаха близо 64 000 рибарски кораби в пристанищата в южната част на страната. Движението на някои крайбрежни високоскоростни влакове е преустановено.

Teлевизионни кадри показаха дървета разцепени на две от торнадо, родено от бурята, и сграда в строеж, повдигната от земята като играчка. Кулокран рухна от строежа на небостъргач. Очаква се бурята да загуби от силата си, придвижавйки се на северозапад, но властите предупредиха за възможни кални свлачища и наводнения в провинция Юннан.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини