Близо 80 ранени при новия изблик на насилие на Западния бряг и в Източен Йерусалим

  • 04 октомври 2015 15:13

  • 1748
  • 0
Близо 80 ранени при новия изблик на насилие на Западния бряг и в Източен Йерусалим
© Gettyimages/Gulliver

Седемдесет и седем палестинци са били ранени при стрелба от страна на израелски войници и еврейски заселници през последните 24 часа, предаде Франс прес, като се позова на Палестинския Червен полумесец.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на новия изблик на насилие в окупираните палестински територии - Западния бряг на река Йордан и Източен Йерусалим.

18 палестинци са били ранени от бойни куршуми и 59 - от гумени. 139 техни сънародници са получили медицинска помощ, след като са погълнали сълзотворен газ, а шестима - след като са били бити от израелски войници или от еврейски заселници.

Палестинският Червен полумесец обяви извънредно положение, за да може да се справи със ситуацията, която може да излезе извън контрол, след като двама палестинци нападнаха израелци при отделни атаки в Йерусалим през последните часове.

Убити бяха двама и ранени трима израелци. Нападателите бяха ликвидирани от израелската полиция, която забрани временно достъпа на палестинци до стария град на Йерусалим.

Палестинските сили за сигурност осъдиха нарасналия брой атаки на еврейски заселници срещу палестински села в окупираните територии. Те подчертаха, че тези нападения са извършвани под протекцията на израелското правителство.

Ръководителите на палестинските сили за сигурност ще имат утре среща с президента Махмуд Абас и премиера Рами Хамдала, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини