Парафиран е договорът за ремонт на изтребителите "МиГ-29" в Полша, твърди депутат

  • 02 октомври 2015 11:15

  • 2888
  • 3
Парафиран е договорът за ремонт на изтребителите "МиГ-29" в Полша, твърди депутат
© Булфото

Договорът за ремонт на българските изтребители "МиГ-29" в Полша е бил парафиран вчера, твърди депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов. Той посочи, че има информация за това, включително и от официални полски източници.

Предстои Министерският съвет /МС/ на следващото си заседание в сряда да упълномощи министъра да си положи подписа, каза Караджов пред журналисти в парламента и разясни процедурата за подписване на договора. Трябва да има съответната санкция на МС. Но преди това надлежно упълномощено лице от полската страна и надлежно упълномощено лице от наша страна - в случая заместник-министър, вчера са парафирали официално този договор и се очаква да влезе в МС в сряда, заяви депутатът от Реформаторския блок. Той уточни, че договорът е бил парафиран от заместник-министъра на отбраната Димитър Кюмюрджиев.

Гроздан Караджов разясни и разликата между парафиран и подписан договор. "Парафира се документ, по който е постигнато споразумение на работно ниво, на ниво "работни групи между две страни", след това той трябва да мине по законно установения ред. Законно установения ред за такъв тип договор е той да бъде утвърден от МС, чак след това в решението на правителството се записва, че упълномощава министъра на отбраната да подпише договора и тогава парафираните страници биват подписвани", посочи той.

Според Караджов, за да е парафиран договорът, това означава, че няма съмнение, че полският оръжеен завод може да извърши тази дейност, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2888 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.04 | 14:50

3
Караджов ,можеш ли да се само еб.ш ! Нали има международни договари и лиценз !Колко още ще плащаме за неустойки !Или България е богата ,що да не плащаме глобите !На чужд гръб и сто тояги са малко !
Ромео Леви - Израел

2015.10.04 | 14:50

2
Търсите да Спестите няколко Милиона € , но това ще ви коства няколко Десетки Милиони Евро и може би и много повече ако България наруши договорите с Руския Производител на Миговете !! Руснаците ви чакат на ъгъла и ще ви очаква Съд който е неизбежен и болезнен за Българскят Джоб който така и така са Празни !!!

2015.10.04 | 07:52

1
nedeite da spestqvate pla6taite na rusnacite vie ste bogata durjava kat gledam i petrola vi go butat po skup az v daniq si zarejdam ot 2 lv

Добави коментар

Водещи новини