13 убити и 20 ранени при стрелба в колеж в Орегон (видео)

  • 02 октомври 2015 06:29

  • 2698
  • 2
13 убити и 20 ранени при стрелба в колеж в Орегон (видео)
©

13 души са били убити, а други 20 ранени при стрелба в колежа „Умпка“ в градчето Роузбърг в американския щат Орегон, предаде БТА.

Нападателят е открил безразборна стрелба в една от учебните лаборатории на колежа. По предварителни данни той е около 20-годишен и не е имал съучастници.

Главния прокурор на Орегон – Елън Роузънбаум, съобщи, че нападателят е бил убит. Причините за стрелбата още не са установени.

Територията на колежа веднага е била отцепена и е извършена евакуация. Междувременно уплашени родители са се втурнали към мястото на кървавия инцидент, но полицията не е допуснала никого. Проверяват се социалните мрежи, където евентуално стрелецът може да е оставил предупреждение за готвената от него саморазправа.

Градчето Роузбърг е с население около 20 хил. души и се намира на около 420 км южно от Портланд. В колежа се обучават около 3000 студенти.

Американски медии разкриха самоличността на мъжа - това е 26-годишният Крис Харпър Мърсър. Според очевидци чернокожият младеж нахлул гневно в колежа "Умпкуа" с четири огнестрелни оръжия и накарал хората да кажат коя религия изповядват. Той стрелял по онези, които се представили като християни. Според някои американски медии Мърсър е бил студент в колежа.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.05 | 03:47

2
Ислямист убивал само християни ! Моля ви , бъдете толерантни , наведете си главите да е удобно на следващия изрод да ви ги отсече ! ОВЦЕТЕ и ПЕДЕРАСИТЕ си заслужават съдбата ! САМО РУСИЯ ! ДА ЗАТРИЕ ТАЯ КЛОАКА САЩ !

2015.10.02 | 08:40

1
KOGA?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини