Кандидат-кмет влиза в затвора

  • 30 септември 2015 09:19

  • 3130
  • 0
Кандидат-кмет влиза в затвора
©

Кандидатът за кмет на Националната републиканска партия Венцислав Ангелов-Чикагото влиза в затвора. Присъдата му бе потвърдена от Върховния касационен съд. Той ще лежи три години и половина ще лежи зад решетките за наркотрафик, съобщава в. „Утро“.

Окончателната присъда е факт година и два месеца след като Русенският окръжен съд го осъди на 6 години затвор за това, че е създал схема за наркоканал от Лима до Мадрид. Присъдата е по обвинение за извършване на приготовление за престъпление два пъти, т.е. за създаване на схема за международен канал за трафик на наркотици през Перу и Испания.

Като кандидат-кмет Ангелов се ползва с имунитет по време на предизборната кампания и през този период не може да бъде задържан и обвиняван. Венцислав Ангелов - Чикагото, нашумя и като първият арестуван по подозрение за участие в атаката срещу банките и пуснат 24 часа по-късно без обвинение.

През лятото на 2011 г. Венцислав Ангелов бе задържан заедно с племенника си Анатоли Дамянов, след като по-рано братът на Чикагото - Пламен Ангелов, бе заловен на летището в Мадрид с куфар с 5,4 кг кокаин на стойност над 1,4 млн лв. Делото срещу тримата тръгна тази година, като Чикагото бе обвинен за подбудител на трафика.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини