СГП внесе обвинителен акт за разпространение на 7 кг марихуана

  • 29 септември 2015 16:34

  • 1641
  • 0
СГП внесе обвинителен акт за разпространение на 7 кг марихуана
© Gettyimages/Gulliver

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Любомир Гавазов и Антони Гарванов за държане с цел разпространение на 7 килограма марихуана, на стойност 42 000 лева, съобщиха от пресцентъра на СГП.

На Антони Гарванов е повдигнато и обвинение за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задължения по закон. Деянията са извършени през август 2014 година в столицата, отбелязват от прокуратурата.

На 12.08.2014 г. в София Гавазов и Гарванов разпределили горепосоченото количество наркотици в 14 пакета, всеки от които тежал по около 500 грама. След това натоварили наркотичното вещество в автомобил и отпътували, като Гарванов шофирал.

Полицейски служител се опитал да спре автомобила за проверка, като подал сигнал със стоп-палка. Гарванов не се подчинил и се опитал да избяга. Създадена била организация за задържане на извършителите и друг полицейски автопатрул успял да блокира автомобила и задържал Гавазов и Гарванов.

На място освен натоварените в автомобила 7 кг марихуана във всеки един от двамата извършители, при извършените им обиски, били открити и иззети и таблетки амфетамин.

Последвайте канала на

1641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини