Аржентинско семейство трогна папата в САЩ

  • 28 септември 2015 21:47

  • 1804
  • 1
Аржентинско семейство трогна папата в САЩ
© Getty Images/Guliver

Аржентинци пътували цели шест месеца със стар микробус специално за Световната среща на семейството в САЩ с папа Франциск, който вчера завърши визитата си в САЩ.

Главата на римокатолическата църква се срещна във Филаделфия с 6-членното семейство, дошло специално от Аржентина за историческата среща, съобщи говорителят на Светия престол Федерико Ломбарди. Пътуването на Катире Уокер и Ноел Сембориан, както и на четирите им деца в стария семеен бус Фолксваген, е продължило 194 дни.

Според Ломбарди Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е бил изключително трогнат от факта, че аржентинците са тръгнали на толкова дълъг път специално, за да пристигнат във Филаделфия и да участват в Световната среща на семейството. Междувременно стотици хиляди изпратиха папата след историческото му посещение в САЩ. Преди да напусне страната със самолет на "Американ еърлайнс" той отслужи меса пред стотици хиляди вярващи във Филаделфия, призовавайки всички хора, католици или не, да опазят "общия дом" и да създават семейства.

Последвайте канала на

1804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Е то

2015.09.29 | 19:41

1
Е то самолети няма ли? И 194 дни защо не са били на работа? Голяма новина - за глупаци.

Добави коментар

Водещи новини