Национални дни на учене през целия живот ще има в Бургас

  • 28 септември 2015 15:56

  • 1300
  • 0
Национални дни на учене през целия живот ще има в Бургас
© Булфото Архив

Национални дни на учене през целия живот ще се състоят от 1 до 3 октомври в Бургас по инициатива на Министерството на образованието и науката /МОН/, съобщиха от ведомството. Инициативата ще бъде открита от заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева на 1 октомври от 17.00 часа в Драматичния театър "Адриана Будевска", съобщава БТА.

Националните дни за учене през целия живот са нова инициатива на МОН с цел популяризиране на ползите от ученето и повишаване на участието в образованието и обучението на всички възрастови групи.

В програмата са включени различни събития като обмен на добри практики в сектора за учене на възрастни, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, национална конференция за представяне и обсъждане на резултатите от изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни, представяне на документални филми на тема "Никога не е късно за учене", различни културни прояви и други.

Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта "Еразъм+" чрез проекта "Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни".
На 1 октомври от 15.45 часа в заседателната зала на Областната администрация в Бургас ще се състои пресконференция.

Последвайте канала на

1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини