Швейцария забрани дизеловите модели на Фолксваген

  • 26 септември 2015 20:12

  • 4489
  • 2
Швейцария забрани дизеловите модели на Фолксваген
© Getty Images/Guliver

Властите в Швейцария забраниха продажбата на нови автомобили “Фолксваген” с дизелови двигатели. Това се случва в разгара на скандала за измамата с вредните емисии. До провеждането на допълнително разследване под санкцията попадат 180 000 автомобила, включително модели от марките “Шкода” и “Сеат”, съобщава в. “Дейли телеграф”.

От Берн уточняват, че забраната засяга колите с двигатели 1,2, 1,6 и 2,0 л категория Euro5.

Акцията няма да засегне вече продадените автомобили. Концернът от своя страна спря да рекламира в САЩ, откъдето гръмна скандалът, своите автомобили с двигатели “чист дизел”, пише "24 часа".

Вътрешна проверка е показала, че са засегнати около 5 млн. автомобила по света. В събота от компанията съобщиха, че ще премахнат безплатно устройствата, прикриващи реалните стойности на изхвърляните вредни газове. Според в. “Файненшъл таймс” изследователи към Европейската комисия предупредили още през 2013 г. в доклад Брюксел за проблема със софтуера, фалшифициращ данните за вредните емисии. Мерки обаче не са последвали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4489 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.13 | 16:03

2
И тия май разбраха, че само с работа не става.Трябва и да поизлъжеш малко.Това не са истинските немци.Вече всичко е измешано с турски немци.

2015.10.06 | 19:36

1
"В събота от компанията съобщиха, че ще премахнат безплатно устройствата, прикриващи реалните стойности на изхвърляните вредни газове." И смятате,че като се премахне устройството и всичко е готово.

Добави коментар

Водещи новини