Германски евродепутат: Европа ще има нужда от още огради, за да защити границите си

  • 23 септември 2015 11:52

  • 1453
  • 0
Германски евродепутат: Европа ще има нужда от още огради, за да защити границите си
© gettyimages

Германският евродепутат консерватор Манфред Вебер заяви днес пред вестник "Пасауер нойе пресе", че ще са необходими още огради, за да се опазят европейските граници, предаде Ройтерс.

Изказването му втвърдява тона на дебата какво да се прави с бежанците, отбелязва агенцията. "Ще трябва да има още огради", заяви Вебер, влиятелен политик от Християнсоциалния съюз, съюзник на християндемократите на Ангела Меркел. Просто не може стотици и хиляди бежанци безконтролно да се скитат из Европа, заяви Вебер, който е начело на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент.

Евродепутатът ще участва в среща на ХСС, на която ще присъства и унгарският премиер Виктор Орбан. Вебер защити действията на Орбан, като каза, че те до голяма степен са в съзвучие с европейските правила. Мнозина критикуват Унгария, но те самите не могат да предложат никакво решение, каза германският политик, имайки предвид реакциите на решението на Будапеща да построи ограда с бодлива тел по границата си със Сърбия, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини