Във Великобритания пристигна първата група бежанци от Сирия

  • 23 септември 2015 06:34

  • 1634
  • 0
Във Великобритания пристигна първата група бежанци от Сирия
© Getty Images

Във Великобритания днес пристигнаха първите бежанци от Сирия в рамките на програмата за прием на общо 20 хиляди души, обявена в началото на месеца от премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Франс прес.

"Работим в тясно сътрудничество с Върховния комисариат на ООН за бежанците и месните власти в Турция, Ливан и Йордания, където има бежански лагери, за да сме сигурни, че приемаме сирийци, нуждаещи се от нашата помощ", заяви говорител на министерството, без да уточни числеността на пристигналите.

На 16 септември вътрешният министър Тереза Мей съобщи, че на територията на Великобритания ще бъдат разселени до 20 хиляди сирийци до 2020 г., но само бежанци от управлявани от ООН лагери в съседните на Сирия страни, информира БТВ.

Великобритания отказва да участва в европейските квоти за разпределение на пристигналите в Европа мигранти.

Лондон обяви също, че отпуска допълнително 100 милиона лири за справяне с бежанската криза, като 60 процента от сумата ще бъдат предоставени на агенциите на ООН и на неправителствени организации, а останала част - за подпомагане на бежанците в Ливан, Йордания и Турция.

Последвайте канала на

Novini.bg
1634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини