Отец Боян Саръев: В Родопите сме като изоставени от управляващите сираци

  • 22 септември 2015 09:22

  • 2924
  • 3
Отец Боян Саръев: В Родопите сме като изоставени от управляващите сираци
© Булфото

България е толкова независима, че нищо не зависи от нея.

Това каза в сутрешния блок на БТВ отец Боян Саръев по повод Деня на независимостта. Той напомни и думите на писателя Радой Ралин: „Българио, докога ще се влачиш като влечуго от едно робство към друго”. По думите на отеца нашите управленци продължават да не ни водят към Обетованата земя, а към безплодната пустиня. „Вярващ съм, но не съм оптимист. Проблемите ожесточават хората и ги отдалечават от Бога”, обяви свещеникът.

„Пътят от Родопите до София е ужасен. Ние сме като изоставени от управляващите сираци и сме оставени на една антибългарска организация като ДПС”, твърди отец Боян Саръев. Той напомни, че всички 7 общини в област Кърджали са на ДПС и по думите му партията има монопол, а българите и християните са малцинство. Според отеца от много години в Родопите се работи за приобщаването на района към Турция и затова в него много хора не се чувстват българи и български граждани. Този проблем се наслагва от много години, категоричен е свещеникът.

„Бежанците са световен катаклизъм. Това са хора с чужда култура, които не искат да се интегрират, а да гребат с шепи от европейското благополучие”, смята отец Саръев. Той вижда проблем във факта, че всички мигранти от Близкия Изток отиват към Германия и според него този факт доказва, че те не търсят спасение, храна и подслон, а искат да живеят в „анклави и да налагат своята култура”. Милосърдието не трябва да се бърка с овчедушие, призова свещеникът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2924 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Emigrant

2015.12.23 | 15:55

3
Smurt za Dps
Иванова

2015.12.23 | 15:54

1
Аз България я виждам с глава на дръвника !Управляващите държат секирата и само чакат ,кой ще поеме инициативата !Народа е кротък,вече няма сили да търси правата си и се примирява с всичко!Години наред го въртят на шиш!Прокудиха младите и образовани хора извън пределите на родината си!Позволиха етносите да станат част от управленческите звена! И от България се превърнахме в криво разбрана демокрация,затриваща Българските си корени и Християнска религия!Иска ми се народа ни да е единен ,да се бори за правата си,за държавата си,за бъдещето на децата си!Но дали ще се случи !? А после ще е твърде късно..

2015.12.23 | 15:55

2
До февруарските протести и политиците си мислиха, че хората нямат сили да протестират, но се оказаха излъгани. Причината за това е, че отдавна са загубили връзка с реалността. Идват избори, някои може и да се събудят след тях.

Добави коментар

Водещи новини