Спецполицаи заловиха столични автоджамбази

  • 02 ноември 2011 14:26

  • 2004
  • 0
Спецполицаи заловиха столични автоджамбази
©

Служители на сектор „Автокражби" в столичната дирекция и техни колеги от Седмо районно управление разбиха група за противозаконни отнемания на моторни превозни средства.

Един от извършителите е задържан за 72 часа, а другите двама - с полицейска мярка за 24 часа. При претърсване на хале край Елин Пелин са открити множество части и вещи от разфасовани возила - обект на кражби.

През нощта на 1 ноември при обход по маршрута на паркинг до хотел в ж.к. „Студентски град" автопатрул забелязал съмнителен мъж да стои до паркиран джип „БМВ Х5".

Служителите на реда установили самоличността му - К.Д. /23 г./ от с.Нови хан. При последвалия оглед на автомобила е установено, че возилото е с взломени патрон на предната лява врата и контактен ключ. При обиска на мъжа у него били открити част от счупения патрон на колата и техническо средство „четец" за стартиране на автомобили марка „БМВ", модел „Х5". Младежът бил задържан в районното управление, а впоследствие бил заловен и неговият съучастник - М.Г. /22 г./ от същото село.

В хода на разследването криминалистите установили, че през последните два месеца „аверите" извършили още шест автокражби. През нощта на 1 септември откраднали лека кола „Фолксваген Шаран", паркиран пред бл. 368 в ж.к."Младост"; на 12 септември отнели противозаконно „Фолксваген Пасат" от ж.к. „Студентски град", на 12 октомври от паркинг пред бар в „Студентски град" отмъкнали „БМВ 320Д", на 13 октомври - „Фолксваген Голф 4", паркиран пред блок в същия квартал, а на 25 октомври - „Ауди А4" - от ж.к. „Младост 3". При последния набег в ж.к. „Студентски град" автокрадците отмъкнали „Фолксваген Голф 4", оставен от собственика на паркинг пред блок.

През вчерашния ден били извършени претърсвания на адресите на двамата задържани, откъдето служителите на реда иззели още две машини за стартиране на автомобили от марките „Ауди" и „Фолксваген". При оглед в двора на къщата на К.Д. криминалистите открили разкоплектвован „Фолксваген Пасат", обявен за издирване от столичното Пето районно управление.
По време на разпитите двамата „другари в занаята" признали, че пласирали откраднатите возила на свой познат с прякор Сарафа за сумите 1000 - 1500 лева като уреждали срещите си в района на язовир „Огняново".

Снощи около 20.30 часа, пред църквата в Елин Пелин криминалистите стигнали и до него. По време на задържането мъжът оказал яростна съпротива на полицаите, което наложило употребата на помощни средства. Установена била и неговата самоличност - Г.С. /31 г./ от Елин Пелин. В дома му полицаите се натъкнали на нерегистриран газов пистолет, маска, ръкавици и няколко патрона за автомат „Калашников. При претърсване на хале с дворно място в покрайнините на града, ползвано от него, били открити голям брой разкомплектовани коли. Част от частите и вещите от автомобилите били складирани в метални контейнери. Открит е и разглобен на части автомобил „Ауди А4" - обект на последния набег на автокрадците от 26 октомври. В халето са намерени и врати от „Мерцедес 300", противозаконно отнет през 2008 година от територията на Седмо районно управление, а в един от контейнерите - изрязана рама от „БМВ 320", откраднато през 2005 година от територията на Трето районно управление. По време на обиска служителите на реда иззели и на осем кутии патрони, калибър 7,62.

Тримата мъже са задържани в местното районно управление. К.Д. е с мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа, с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 346 от НК, а другите двама - с полицейска мярка за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата за повдигане на обвинения на М.Г. и Г.С.

Г.С. е регистриран в полицията за нанасяне на телесна повреда, а М.Г. - за противозаконно отнемане на МПС.

Разследващият екип продължава работата за документиране на престъпната дейност на задържаните.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2004 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини