Някой предварително ме е "докладвал" на службите, усъмни се ген. Шивиков

  • 16 септември 2015 15:03

  • 2826
  • 4
Някой предварително ме е "докладвал" на службите, усъмни се ген. Шивиков
©

Всяко мое действие като командир в България или зад граница е било публично, но като обект на разследване няма как да коментирам работата на Военноокръжната прокуратура - София.

Това заяви пред БТА бригаден генерал Димитър Шивиков по повод на повдигнатите нови обвинения срещу него.

По данни на прокуратурата освен неправомерното ползване на труда на четирима негови подчинени за ремонт на собственото му жилище, са събрани доказателства за още девет случая на злоупотреба със служебно положение и превишаване на власт.

Един от тях се отнася за длъжностно присвояване на вещи по време на мисия в Афганистан, като материалите за присвояването са отделени в ново досъдебно производство срещу генерала.

При завръщането ни след мисията в Афганистан, март - септември 2010 г., екипировка и оборудване с емблемата на ISAF трябваше да се раздаде на местното население от зоната на отговорност, каза ген. Шивиков.

По думите му по негово предложение и със съгласието на военнослужещите от мисията се взема решение една много малка част от това да се върне в България и да се даде на домовете за деца, лишени от родителска грижа, в Брацигово, Асеновград и Калофер.

След подробен опис в карго-манифест вещите се връщат в родината със самолет един месец преди края на мисията, посочи генералът.

Според него обаче някой предварително е "докладвал" на службите в България, товарът е посрещнат от "Военна полиция", описан е отново и е върнат в Афганистан.

Последвайте канала на

2826 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.09.17 | 08:36

3
Нагло копеле си ти,измислено "генералче",крадци и доларови курвета !Колко рушвети давате да ходите на мисии в които нищо военно не правите ,А !????

2015.09.17 | 08:36

4
Алоооо! Ти ходил ли си на мисия? Или изобщо не си помирисвал и казарма?
деян денев

2015.09.17 | 08:36

2
един достоен генерал
Камбоджанеца

2015.09.17 | 08:36

1
В мисията в Камбоджа пристигна края цяла комисия с охранени гювечари от София. Избраха подаръци и за останалите гювечари в България и натъпкаха ги в контейнери. Всичко останало го струпаха в базовия лагер и го запалиха. От цял свят пристигаха помощи за местните, нашите търтеи изгориха нови и неизползвани екипировки и оборудване.

Добави коментар

Водещи новини