При спецакция разбиха оранжерия за канабис

  • 02 ноември 2011 12:16

  • 1452
  • 0
При спецакция разбиха оранжерия за канабис
©

Спецполицаи разбиха оранжерия за канабис в сливенското село Блатец.

Акцията на органите на реда е проведена след получен около 14,20 ч. вчера оперативен сигнал.

Служители от Участък „Полиция" при РУП-Сливен и криминалисти от ОДМВР-Сливен и РУП-Сливен извършиха оглед в двора на частен дом, намиращ се в с.Блатец, общ.Сливен, нает от 52-годишната М.Д. от с.Бяла, общ.Сливен. Зад парник с размери около 22 м., прикрити с изсъхнали стръкове и корени от градински цветя, са били скрити 80 броя стръкове от растения, наподобяващи канабис.

В две от помещенията на втория етаж на къщата, приспособени с летви, талашитени плоскости и найлон за сушене са намерени растения от канабис и оборудване от ел.нагреватели, вентилатори, влагоуловители, термометри, пригоден ел.вентилатор с филтри за улавяне на миризми. В тях са били заложени клони от съцветия на растения, наподобяващи канабис за изсушаване и готова суха зелена листна маса опакована в найлонови пликове, които при направения полеви тест реагират на канабис.

Цялото оборудване и посочените растения и найлонови пликове с канабис са иззети като веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

От извършените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са задържани за срок от 24 часа лицата: 52-годишната М.Д. от с.Бяла, общ. Сливен; 30-годишния М.Т. от същото село, 29-годишния Г.Г. от гр.София и криминално проявения Й.А. , на 39 години, от гр.София. Продължава работата по изясняване на цялата престъпна дейност на лицата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини