Нещата с газовите връзки стават бавно, разтревожен е премиерът (обновена+видео)

  • 15 септември 2015 14:12

  • 5092
  • 195
Нещата с газовите връзки стават бавно, разтревожен е премиерът (обновена+видео)
© Булфото

Фактът че еврокомисарят Шефчович, идва често в България е много показателен за значението на нашата страна. България, като член на ЕС и на НАТО, и същевременно входна врата на Европа откъм Азия, прави страната много интересна във всяко едно отношение, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, при откриването на конференцията "Енергийна сигурност и енергийна инфраструктура в Югоизточна Европа".

В момента има много спорни позиции по отношение на бежанците, каза Борисов. Когато очакваме да бъдем приети в Шенгенското пространство, самата идея на свободното движение на хора се промени и много държави въвеждат граничен режим, посочи той.

Днешните проблеми не са по-малко тежки от финансовата криза от предходните години. Енергийните доставки остават също голям проблем на фона на останалите, каза премиерът. България държи да има доставки на газ от различни страни и по различни трасета, посочи премиерът. Проблемът на България е, че нещата с газовите връзки стават бавно, каза още премиерът.

Той отбеляза и падащата цена на горивата, което прави неизгодно влагането на огромни средства на компаниите за търсене на нови находища. Наскоро премиерът е провел среща с ръководството на консорциума от компаниите Тотал, ОМВ и Репсол, които ще проучват находищата в "Хан Аспарух".

Ние заварихме едни проекти, които бяха със заложени противоречия, поради което не могат да бъдат изпълнени, изтъкна министър-председателят и изрази надежда "сега, с това, което правителството прави заедно с ЕК, да се постигне по-ясна позиция".
Щастлив съм, че ЕК не гледа поотделно на различните енергийни проблеми - АЕЦ "Белене", 5 и 6 реактор, дали ще се строи 7-ми в "Козлодуй", "Южен поток". Надявам се във всяко отношение да има решение и то бързо, каза Борисов.

Ако имаме някакви претенции, то е че се губи много време, и проблемите се натрупват, добави той. Премиерът заяви, че с еврокомисаря Шефчович са постигнали съгласие в следващите седмици да има ясно разписани въпроси и отговори от двете страни.

Борисов се надява "Газпром" и украинските дружества да намерят изход и да се подпише договор, за да се гарантират доставките на газ за зимата за страните, ползващи това трасе. Взели сме мерки, хранилището в Чирен е пълно, но се надяваме да не се стига до него, заяви Борисов.

В края на експозето си премиерът благодари на ЕК, като отбеляза, че три от седемте приоритетни проекта на ЕК са за България. Оценено е нашето стратегическо местоположение, нашите амбиции и воля да ги изпълним, заяви Борисов.

Гости на форума бяха заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на външните работи Даниел Митов.

В конференцията се включиха над 400 души, сред които 30 посланика на държави от четири континента, представители на 50 институции от България и от региона, на 15 неправителствени организации и 40 медии, съобщиха организаторите.

Последвайте канала на

5092 195

Свързани новини

Коментари 195

Добави коментар

2015.10.08 | 14:29

195
Боко бързай че скоро пак могат да те напънат отзад от американското посолство
ПУТИН

2015.10.08 | 14:29

194
500 години робство не ви затриха но Бойко успя :)
KURVA BOIKO OGRABI KTB S MESTAN I DOGAN

2015.09.17 | 20:33

193
BOIKOOOOOOOO PAZAVROOOOOOOOO BOLI LI ANALNIA KANAL KURVOOOOOOOO SMOTANA -TURCITE TI IBAXA MAMATA PROSTA TIKVA YLAVA!!!!!!!!!PEDERAST-KURVA -SERESH TURSKI FEKALI I TURSKA SPERMA -NAPULNIXA TI GUZOOOOO PAZAVRO
KURVA BOIKO OGRABI KTB S MESTAN I DOGAN

2015.09.17 | 20:33

192
BOIKOOOOOOOO PAZAVROOOOOOOOO BOLI LI ANALNIA KANAL KURVOOOOOOOO SMOTANA -TURCITE TI IBAXA MAMATA PROSTA TIKVA YLAVA!!!!!!!!!PEDERAST-KURVA -SERESH TURSKI FEKALI I TURSKA SPERMA -NAPULNIXA TI GUZOOOOO PAZAVRO

2015.09.17 | 01:04

191
На тази снимка Тиквоча изглежда одухотворен май хъба от Сорос вече му е в задника,да пускат газта:)))))))

2015.09.17 | 01:04

190
САМО ГЕРБ!

2015.09.17 | 01:04

189
АТАКА ДПС БСП на боклука!
Lyubo Angelov Член на АТАКА

2015.09.17 | 01:04

188
От Атака са добри. От ми.нети устата им гори. Те са руски подлоги. И всичките са дроги. Пу.ткин в рубли ще им плаща. И хуя гордо си поклаща. Волен искаше по пет. Ама Пу.ткин:за ми.нет. Сидера Ага хуя му съзря. И веднага устата му за фелацио узря. Ех на Варадеро ще почина аз. Щото Пу.ткин ще ме сцепи пак от раз. Чуколина тъжно гледа от страни. Иска му се Волен да смени. И той за рублички да свири. На Варадеро да се вири.
Lyubo Angelov Член на АТАКА

2015.09.17 | 01:04

187
По комунистически Сидеров говори за национализация, но мълчи за руските афери с горива, банки и удобни играчи. Друг е въпросът за "дясно радикалната "Атака", която по комунистически плещи за национализация на това или онова, но пропуска най-големия кърлеж в икономиката ни - рафинерията на Лукойл, която за последните 6 години е отчела приходи за над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да са отчели и 1 лев печалба. "Дясно радикалните ''борци" от Атака също така упорито пропускат да се борят и с факта, че България плаща най-скъпия руски газ. Същите "борци" нито веднъж не подадоха сигнал в проку.ратурата или в НС за разследване на схемите на ДПС за източване на ДДС и пране на пари, за далаверата КТБ и финансирането на Пеевски, но подадоха сигнал срещу протестиращите българи, несъгласни с тази подмяна и гавра с политически принципи и национално достойнство.САМО ФАКТИ!
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.17 | 01:04

186
САМО ФАКТИ , нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения, освен че са прекалили със яденето на фъстъци??? Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ САМО ФАКТИ!

Добави коментар

Водещи новини