Възрастна бургазлийка е станала жертва на телефонна измама

  • 02 ноември 2011 08:30

  • 1762
  • 0
Възрастна бургазлийка е станала жертва на телефонна измама
© Интернет

Възрастна бургазлийка е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Вчера около 19.00 ч. в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от 79-годишна бургазлийка от к-с "Зорница", за това че е измамена по схемата "пътна катастрофа, осъществена от близък роднина и последвана от животоспадяваща операция" за сумата от 1500 лв.

Жената предала парите в дамска чанта на непознат мъж, за който й било казано, че е служител в Здравната каса - същият според обадилия се по телефона трябвало да предаде парите на д-р Атанасов, за да извърши операция на дъщеря й. Непосредствено след предаване на парите, пенсионерката установила, че е станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители.

Около 20.30 ч. в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас дошъл 32-годишен бургазлия - шофьор на таксиметров автомобил, който заявил, че непознат мъж му се обадил по мобилен телефон и му посочил адреса, където трябва да получи чанта от възрастна жена и да я занесе до Русе. След като взел чантата бургазлията установил, че съдържа плик с пари и се усъмнил, че се касае за телефонна измама, поради което се явил в полицията и предал сумата от 1490 лв. Работата по случая продължава по случая от служители на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас.

Последвайте канала на

1762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини