Будапеща вдигна армията заради бежанците

  • 10 септември 2015 10:54

  • 2355
  • 0
Будапеща вдигна армията заради бежанците
© gettyimages

Унгарската армия започна учения по границата със Сърбия, предаде Би Би Си.

Подразделенията на въоръжените сили отработват действия за справяне с потока от няколко хиляди бежанци дневно, които идват от балканската държава. Само за изминалото денонощие на унгарска територия са влезли 3321 имигранти, което е рекорден брой от началото на кризата, коментира РИА новости. Военните също така ще координират действията си с граничните полицаи. По-рано Будапеща обяви, че оградата по външната граница на Европейския съюз е готова. Очаква се депутатите да приемат закони за по-строг контрол за влизане на унгарска територия, информира британската медийна корпорация.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето вчера предложи нов план за справяне с бежанската вълна. Проектът предвижда разселването на 120 000 африканци и азиатци.

Междувременно Дания възстанови железопътните си връзки с Германия. Движението бе спряно за няколко часа след като около 300 бежанци отказаха да се регистрират. Някои от имигрантите са подали молби за убежище в скандинавската държава.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини