Алкохолният туризъм превзе и София

  • 08 септември 2015 08:35

  • 3379
  • 4
Алкохолният туризъм превзе и София
© Getty Images/Guliver

Обиколките по баровете, с които чуждестранните туристи предизвикаха възмущение по черноморските курорти, са вече и в столицата, съобщава „Телеграф”. Срещу 20 лева отпускарите обикалят по закътаните барове и клубове, предвождани от местен гид. В цената са включени и няколко безплатни напитки за жадните гости. Баровете, които се посещават, са извън утъпканите туристически пътеки и чужденец трудно би попаднал на тях сам. Така група от 20-30 души нахлуват в полупразните заведения и осигуряват оборот дори и в делнични дни.

Чужденците обаче харчат много предпазливо, оплакаха се бармани. Нещата са много по-спокойни в сравнение с положението по морските ни курорти, където алкохолът се излива директно с кофи и голяма част от посетителите приключват в безпомощно състояние. За сметка на това в София много от тях предпазливо опитват българската бира и отпиват миниатюрен шот с ракия. Някои дори настояват за чешмяна вода, тъй като не искат да плащат бутилираната минерална.

Междувременно в столицата се провеждат подобни туристически обиколки дори през деня. На тях обаче туристите са черпени с таратор, баница и шопска салата. За тази обиколка храната даже не се плаща, а само се оставят дарения за гида по собствено усмотрение, като обикновено туристите отделят десетина лева за услугата.

Последвайте канала на

3379 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
колю

2017.03.05 | 19:56

4
а така, млатете ги деа и чузденсите, а после Че ми ядете ку ро!КуманизЪЪма още не мое ви отпусне. само тепане, биенье, млатене...проЗтащини цървулщини, па после не идвали, не плащали... нема вече балкантурист, бе опиници! Научете се че туризъм се прави с култура, въспитание, човещиния - иначе се боклуците на свето ще идват а вие Че си се тепате и мизерствате в турскию кенеф, понеже сте ноо велики, великите селяндури на европа.
Андрешко

2015.09.19 | 18:26

3
Въйййй, недей, че ще се изложим пред чужднците !

2015.09.19 | 18:26

2
Леле ,ами туй са германци и англичани и други от ЕС ,как така бой !Нали сме най-гостоприемната страна в света !Ама друг път !Ганьо си остава Ганьо !

2015.09.19 | 18:25

1
БОЙ бе

Добави коментар

Водещи новини