Германия критикува гръцкия референдум за спасителните мерки

  • 01 ноември 2011 15:30

  • 1226
  • 0
Германия критикува гръцкия референдум за спасителните мерки
©

Германия остро разкритикува решението на гръцкия премиер Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос за референдум за новия пакет от мерки за решаване на дълговата криза.

Според германските коментатори, гръцкото предложение може да доведе до излизане на Атина от еврозоната, предаде БНР. Ако на Папандреу бъде гласуван и вот на недоверие в парламента, това ще доведе до пълно объркване на преговорите как да бъде спасена гръцката икономика.

Това е нечувано. Първо Папандреу се съгласи с пакета спасителни мерки, другите страни бяха принудени да правят икономии, за да помогнат на Гърция, която десетилетия се вкарваше в кризата с лошо управление и погрешни икономически решения, сега пък ще правят референдум, заяви председателят на парламентарната фракция на Германската партия на свободните демократи Райнер Брюдерле.

Банките, които притежават гръцки ценни книжа се тревожат какво ще стане с гръцкия дълг, ако в Гърция гласуват с "не" на референдума. Тази сутрин акциите на Дойче банк паднаха с почти 7%.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини