Проверяват ел. дружествата за есенно-зимния сезон

  • 03 септември 2015 10:13

  • 1043
  • 0
Проверяват ел. дружествата за есенно-зимния сезон
©

Екипи на Министерството на енергетиката ще посетят всички кризисни обекти, където възникнаха проблеми заради мартенския сняг от тази година. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя уточни, че от вчера Министерството на енергетиката стартира проверки в трите Електроразпределителни дружества и Електроенергийния системен оператор, за да се провери каква е готовността за есенно зимния период по отношение на поддръжката на мрежите.

„Ще проверим обектите на трите Електроразпределителни дружества и на Електроенергийния системен оператор, за да видим дали се отстранени повредите и най–вече причините за тези повреди, допълни министърът.

След приключването на всички проверки ще бъде изготвен цялостен анализ, ще бъдат оценени всички рискове, които са установени в резултат на тези проверки, увери Петкова и допълни, че ако те се все още не са отстранени ще бъдат дадени препоръки и указания това да бъде направено.

До началото на есенно зимния период всички проблеми трябва да бъдат елиминирани, така че де може да се гарантира сигурността на електроенергийната система в страната, категорична бе Петкова. Тя допълни, че ако има необходимост от допълнителни инвестиции, то това е задача на ЕРП-тата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини