Унгария праща армия за борба с имигрантския наплив (видео)

  • 26 август 2015 11:41

  • 2613
  • 3
Унгария праща армия за борба с имигрантския наплив (видео)
© gettyimages

Унгарското правителство обсъжда възможността да използва армията за подобряване на сигурността по южната граница на страната, през която хиляди имигранти се опитват да проникнат от Сърбия на територията на Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Правителственият говорител Золтан Ковач съобщи, че въпросът е бил дискутиран на заседание на правителството и кабинета за национална сигурност. Той добави, че решение за разполагане на армейски части на границата може да вземе единствено парламентът, който ще се събере идната седмица. Рекорден брой бежанци (над 2 хиляди) проникнаха в началото на седмицата в Унгария през границата със Сърбия. Преди това унгарските власти бяха принудени да започнат строителството на стена с височина 4 метра на границата със Сърбия, за да спрат имиграционния наплив.

Ройтерс припомня, че вчера България изпрати бронирана техника за подсилване на четири КПП-та на границата с Македония заради увеличаващия се наплив на имигранти.

 

 

 

[no comment] Dozens of migrants, mainly from the Middle East, crossed over to Hungary underneath a border fence set up...

Posted by euronews on 26 август 2015 г.

Последвайте канала на

БТА
2613 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.09.03 | 16:27

3
Нека армията да започне да стреля и потока ще пресъхне

2015.09.03 | 16:26

2
До къде докара Европа,демокрацията на американците и техните финансирани"Цветни революции" в Близкият изток и Африка! Европа е станала педе-РАСТКА сбирщина от платени чиновници.
отговор.

2015.08.26 | 16:42

1
Опорните точки будят съжаление и говорят за липса на компетентност и анализ.

Добави коментар

Водещи новини