Шест нови къщи за гости с над 70 легла са отворили врати в община Разлог

  • 26 август 2015 09:15

  • 1702
  • 0
Шест нови къщи за гости с над 70 легла са отворили врати в община Разлог
©

Шест нови къщи за гости с над 70 легла са отворили врати в община Разлог през последните години, съобщиха от общинската управа. Те са подготвени да посрещат туристи, след като собствениците им са защитили проекти и са получили финансова подкрепа по Програмата за развитие на селските райони.

През програмния период 2007-2013 г., в изпълнение на стратегията за местно развитие, прилагана от сдружението с нестопанска цел "Местна инициативна група - Разлог", от Програмата за развитие на селските райони са финансирани общо 32 проектни предложения, информираха от общината.

Най-голям интерес кандидатите са проявили по мярка 312 - "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия", по която са сключени общо 15 договора за отпускане на безвъзмездна финансова помощ. В резултат от осъществяването на заложените от бенефициентите дейности по мярката са отворени шест къщи за гости. Общият брой на леглата в тях е 73, те осигуряват и заетост на 17 души.

Собствениците на къщи за гости се стремят да предоставят на туристите висококачествени услуги от типа селски туризъм на достъпни цени, което означава спокойна почивка в сърцето на планината, съчетана с отлични възможности за целогодишен туризъм.

Те разчитат и на красивата природна среда, топлите минерални извори, множеството защитени природни обекти, обектите на световното културно и историческо наследство, добре поддържаните скиписти, както и на пословичното гостоприемство на хората от Разложкия край, които винаги са привличали много гости от страната и чужбина.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини