Започва делото срещу двойния убиец от Джебел

  • 24 август 2015 20:50

  • 1542
  • 0
Започва делото срещу двойния убиец от Джебел
©

Окръжният съд в Кърджали ще гледа делото срещу Мерт Мехмед от Джебел, който извърши двойно убийство и грабеж. Делото започва на 25 август, съобщава Дарик.

Повече от година отне на разследващите събирането на доказателства срещу убиецът на майката и момиченцето й. Той престоя в ареста през цялото време. Обвинителният акт бе внесен в съда в средата на юли тази година. Случаят е от 21 април м.г., късното му разкриване стана причина за уволнения в местната полиция.

Мерт Мехмед, тогава на 18-годишен, съсече с брадва спящите в дома си Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря Джейда.

Сигналът за убийството е бил подаден едва на 26 април от домоуправителя, който усетил тежка миризма на разложени тела. След касапницата, убиецът е откраднал 250 лева, два мобилни телефона, едно зарядно устройство за телефон и адаптер за лаптоп.

При обиск в дома му бе намерена марихуана.

Жестокото убийство потресе жителите на Джебел и в началото на миналия май ги извади на протести с искане за оставки на полицейски шефове. След ареста на уличения в екзекуцията, окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви, че ще поиска доживотен затвор. За кратко след това разследващите стигнаха до действителния извършител на убийството на самотната майка Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда.

За това престъпление законът предвижда три наказателни възможности - лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини