Жив е пилотът на изтребителя, разбил се по време на авиошоу във Великобритания

  • 23 август 2015 07:08

  • 3514
  • 2
Жив е пилотът на изтребителя, разбил се по време на авиошоу във Великобритания
©

Пилотът на самолета, разбил се вчера по време на авиошоуто Шоръм във Великобритания, е жив, но състоянието му е критично. Това съобщи полицията в графство Западен Съсекс, цитирана от ТАСС.

"Пилотът на /изтребителя-бомбардировач/ Хокър хънтър е в критично състояние в болница след катастрофа на главен път А-27 в град Шоръм бай Сий, в резултат на която са загинали седем души", се посочва в изявлението на органите на реда. Полицията не изключва и броят на жертвите да нарасне.

Изтребителят, който изпълнявал фигура от висшия пилотаж, не успял да завърши един от елементите й и се врязал в автомобили, движещи се по главен път А-27. Британските медии отбелязват, че пилотът не е направил опит да катапултира и в момента на катастрофата е бил в самолетната кабина.

По-рано бе съобщено, че в резултат на падането на самолета седем души са загинали, а 15 са ранени, като единият от пострадалите е в критично състояние. Няма потвърждение дали именно той е пилотът.

Изтребителите "Хокър хънтър" са на въоръжение в британските военновъздушни сили от началото на 50-те години до началото на 90-те. В някои страни обаче експлоатацията им продължава до съвсем неотдавна. Последният самолет от тази серия е снет от въоръжение през 2014 г. в ливанските военновъздушни сили, допълва ТАСС, цитирана ит БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3514 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!

2015.09.02 | 18:06

2
Ей богу, този е много зле. Без тяга и височина НЕ става "келешлъка"!

2015.08.23 | 11:39

1
И защо се опитва да прави такива лупинги с такава антика , ако е бил с някой читав самолет едва ли щеше да стане такъв инцидент.

Добави коментар

Водещи новини