Общински експерт за акцията в "Максуда": Под ножа и толкова, жандармерията да мачка

  • 21 август 2015 10:22

  • 6565
  • 28
Общински експерт за акцията в "Максуда": Под ножа и толкова, жандармерията да мачка
© Булфото

Акцията по събарянето на незаконните постройки във варненския квартал "Максуда" излиза извън контрол. Подаден е сигнал срещу Йордан Павлов, който е младши експерт по архитектура в община Варна, заради неуместен пост във "Фейсбук", който е по повод събарянето на ромските постройки.

В профила си във "Фейсбук" Павлов е написал следното: "Няма жалко, да рови багера, жандармерията да мачка и стига толкова. Аз защо не си опъна помията на центъра, да се вържа към мрежата и да мрънкам за помощи. Под ножа и толкова".

От община Варна посочват, че в ситуацията с незаконните постройки в квартал "Максуда" "прилагат закона", а не става дума за политиканстване.

За извънредната ситуация във Варна вече са уведомени посланиците на САЩ, Великобритания, Франция и Германия, а също така редица неправителствени организации, сред които "Хюмън Райтс Уоч" и "Амнести Интернешънъл".

От организацията "Равни възможности" са адресирали писмо до Европейския съд по правата на човека с искане за налагане на привременни мерки по отношение на България заради бутането на незаконните постройки в "Максуда". Сигнал до правителството, изпратено от Европейския съд за правата на човека в Страсбург, е най-вероятната причина за преждевременното прекратяване на акцията по разрушаването на незаконни ромски къщи във варненското гето "Максуда", пише "Капитал".

Съдът в Страсбург е поискал от българското правителство да предостави исканата информация не по-късно от 16:00 часа днес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6565 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2015.08.28 | 14:50

28
ПРАВ СИ ТЪПИ БЪЛГАРИ НЯМА ,ИМА КОВАРНИ И ГАДНИ БЪЛГАРИ ,КОИТО КАРАТ ЦИГАНИТЕ ДА РАБОТЯТ БЕЗ СКЛЮЧЕНИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ЗА ДА НЯМАТ НИКАКВИ ПРАВА И ДА НЯМАТ НАТРУПАН СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ ,А БЪЛГАРИТЕ ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ КОГАТО СИ ИСКАТ И КОЛКОТО ИСКАТ ! И НАЙ-ГАДНОТО Е ,ЧЕ ТОВА СТАВА С ОДОБРЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ,КОЯТО СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ! КОЛКО ПАРИ ПЛАТИХТЕ НА ЦИГАНСКОТО СЕМЕЙСТВО ,В КОЕТО МЪЖЪТ РАБОТЕШЕ БЕЗ ТР. ДОГОВОР В БЪЛГАРСКА ФИРМА И ЗАГИНА ПРИ СРУТВАНЕТО НА ХОТЕЛА В ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ ?! ПРОСТАЦИ ДОЛНИ ,ТОВА СТЕ ВИЕ ГЯВУРИТЕ !

2015.08.24 | 23:41

27
Всички на които са им съборени не къщите а колибите са известени 1 година преди събарянето,доброволно са ги съборили и понеже никой нищо не бил казал те пак си ги направили.Какво да им се каже повече,постройките не са законни,земята не е тяхна,изнасят се и от където са дошли си отиват и толкова,ама като са тъпи сто пъти едно и също нещо да се говори все тая,на михаля да се оплакват,закона за това е закон да се спазва от всички.

2015.08.24 | 23:40

26
Тъпи българи няма,ащото тъпите българи ви хранеха циганетата,а вие перяхте кючеците и си бъркахте в дупките,затова сме тъпи защото прости политици ни докараха и циганите да ни ядат парите и да ни мачкат достойнството,от убидени мюсолмани и от вечно незадоволени цигани сме на такъв хал като държава. Ами като могат да си интегрират в др.държави циганите ще им харизаме и нашите да си ги интегрират както си искат,а българите как да учат заедно с тях ,нито възпитанието нито хигиената им е на ниво,нито традициите,да блъскаш до дупка кючеци това ли е традиция.Егати помията.

2015.08.24 | 23:38

25
Не се пише гявур,а гяур което значи невярващ човек,70% от българите са вярващи християни,така чи това което го казваш като обида не е обида защото не си осведомен на тази тема то се вижда.Може би си малко по образован от братята си които защитаваш но Президенстска заплата няма да получат след като са необразовани и мързеливи.

2015.08.23 | 18:59

18
ПИШЕ СЕ ГЯВУР ,ДУМАТА Е ТУРСКА И ОЗНАЧАВА ,БЕЗВЕРНИК, ГАДНЯР,ИЗВРАТЕН ЧОВЕК ! ТОВА ,ЧЕ ВИЕ СТЕ ПЕРЕФРАЗИРАЛИ ДУМАТА НА ГЯУР ,ТОВА СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ !

2015.08.24 | 23:38

24
В коя нормална държава някой ще си построи нещо на чужда собственост и ще го оставят там? В никоя. Май е време и ние българите да поискаме защита на правата си в Страсбург...

2015.08.24 | 23:37

23
Сигурна съм че народа подкрепя действията във Варна относно циганите,а Страсбург даси ги вземат и да си ги отглеждат,да видят толкова години как се мъчим и страдаме от тези термити.

2015.08.24 | 23:37

22
МНОГО СА МИ СМЕШНИ ТЪПИ БЪЛГАРИ КОИТО КАЗВАТ- СТРАСБУРГ ДА ВЗЕМЕ ЦИГАНИТЕ ! ОТ КАКЪВ ЗОР ЩЕ ВЗИМА ЦИГАНИ РОДЕНИ В БЪЛГАРИЯ ? БЪЛГАРИЯ ВЗИМА ЛИ ЦИГАНИ РОДЕНИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ? В ЗАПАДНА ЕВРОПА СИ ИНТЕГРИРАХА ЦИГАНИТЕ ,САМО БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ! ТОЕСТ НЕ ИСКА ! В ЗАПАДНА ЕВРОПА ОЩЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДЕЦАТА УЧАТ ЗАЕДНО ,А В КОЧИНАТА БЪЛГАРИЯ ДЕЦАТА СА РАЗДЕЛЕНИ НА ЦИГАНСКИ И БЪЛГАРСКИ ПАРАЛЕЛКИ ! ДИСКРИМИНАЦИЯТА И НАСАЖДАНЕТО НА ОМРАЗА В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ОЩЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА !
alexn

2015.08.24 | 23:37

21
Нормално ли е да живееш в къща без документи??? Енергото как им е пуснала партида на електромер след като къщата е незаконна??? ВиК как им поставило водомери при незаконна къща??? Тов е дискриминация на хорат, които имат законни къщи и си плащат сметките! ЗАЩО да си узаконяват къщите след като за циганите всичко е позволено??? Държавата защо позволява на ЧАСТЕН парцел да има незаконни постройки??? АИНТЕРЕСАсобственика на имота?

2015.08.21 | 15:03

1
Какво Енерго ? ЕРП-тата са на чужди фирми.Боли ги гъза за българските взаимоотношения.
георги

2015.08.24 | 23:36

19
Уведомени били посланиците на САЩ,Франция,Великобритания,Германия и неправителствени организации,тоест най-големите българофоби.Докато те са определящ фактор за българските власти,България ще се оправи точно ама никога.Нима в тези страни се съобразяват с мнението на българския посланик при решаване на проблеми с бежанци,нелегални имигранти и прочие
Истината!

2015.08.24 | 23:36

20
Подкрепям!
гост

2015.08.23 | 12:01

17
Едно голямо БРАВО за Йордан Павлов от мен.

Добави коментар

Водещи новини