Хакери публикуваха данните от сайта за запознанства Ashley Madison

  • 19 август 2015 21:16

  • 3911
  • 0
Хакери публикуваха данните от сайта за запознанства Ashley Madison
©

Хакери са публикували в интернет 9.7GB данни от сайта за запознанства Ashley Madison, съобщава сп. wired. Сайтът, който позволяваше на хората да си намират извънбрачни връзки, се самоопределяше за "последното сигурно място в интернет".

Хакерите решиха да покажат, че това не е така, и дори поискаха сайтът да престане да съществува и да бъде затворен напълно. Ако това беше направено, откраднатите данни на потребителите нямаше да бъдат публикувани в мрежата, пише dnevnik.bg.

Сайтът обаче продължи да работи и хакерите изпълниха заканата си. В интернет се разпространяват архиви с данните на 37 млн. души, включително и адреси, номера на кредитни карти и др. В архива има и данни от специалната услуга, която Ashley Madison предлагаше на потребителите срещу 19 долара, цялата информация за тях да бъде изтрита безвъзвратно, но се оказва, че това не е точно така.

"Намирате себе си в архива? Avid Life Media ви излъга. Съдете ги и поискайте обезщетение. След това продължете с живота си. Научете си урока и направете положителни промени. Сега е унизително, но ще го преживеете", коментират хакерите.

"Обяснихме, че сайтът и потребителите му са измамници, лъжци и глупаци. Сега всички ще видят тяхната информация. Имайте предвид, че сайтът е измама с хиляди фалшиви женски профили. Дори е съден за това, защото 90-95% от реалните потребители са мъже. Най-вероятно мъжът ви се е регистрирал в сайта, за да си потърси любовница, но не е намерил. Просто се е опитал, ако тази малка разлика има значение", коментират още хакерите.

От компанията обявяват, че "това не е хактивизъм, а престъпление". Според нея хората привикват към редовните хакерски атаки, вместо да искат реални мерки за тяхната превенция и намиране на виновните. "Незаконните действия имат реални последствия върху невинни граждани, които си живеят собствeния живот", коментират от Avid Life Media. Компанията дори призовава за съдействие всеки, който може да има информация за хакерите.

Последвайте канала на

Novini.bg
3911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини