Разбиха мрежа за трафик на имигранти в Румъния

  • 19 август 2015 13:04

  • 1130
  • 0
Разбиха мрежа за трафик на имигранти в Румъния
© Getty Images/Guliver

Румънските власти са разкрили мрежа за трафик на хора с участието на граждани на България, Турция и Румъния. Трима членове на мрежата са арестувани за срок от 30 дни с решение на трибунала на Букурещ, съобщава в. "Адевърул", цитиран от БТА.

Трафикантите са събирали и настанявали имигранти от сирийска и иракска националност, и са ги насочвали към нелегално преминаване на държавната граница на Румъния. Със случая се занимават прокурори от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма. Според тях групите от имигранти са били подслонявани на различни адреси в района на Букурещ преди да бъдат насочени към западната граница на Румъния. Имигрантите трябвало да достигнат различни държави от ЕС, където да поискат политическо убежище.

От всеки имигрант трафикантите вземали по 5000 долара. Мрежата била създадена през 2014 г., като трафикантите се възползвали от обстоятелството, че много иракчани искали да достигнат Шенгенското пространство на фона на ескалация на конфликта в Ирак.

Имигрантите от Турция били вкарвани в Румъния през зона в съседство на граничния пункт при Калафат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини