Оставиха в ареста бившия затворник, който наръга смъртоносно мъж в Поморие (снимка)

  • 17 август 2015 15:45

  • 3481
  • 2
Оставиха в ареста бившия затворник, който наръга смъртоносно мъж в Поморие (снимка)
© Булфото

Бургаският окръжен съд определи мярка „задържане под стража" на 45-годишния Стоян Кусев, съобщи Флагман.

Бившият затворник е обвинен за убийството на 46-годишния Лъчезар Иванов в четвъртък в Поморие. През цялото време, докато говореше пред съдия Георги Пепеляшев, Кусев не спираше да плаче. Той обясни, че иска по-лека мярка, за да може да гледа двете си деца. Бившият затворник обаче не обели и дума за кървавата случка в Поморие.

Наблюдаващият прокурор Красимира Кателиева очаквано поиска най-тежката мярка за подсъдимия. Тя се аргументира с това, че Кусев вече има една излежана присъда от 4 години и половина, а за подобно престъпление в закона са предвидени от 10 до 20 години зад решетките. С оглед на вероятността за толкова тежко наказание имало реална опасност Кусев да се укрие.

Адвокатът на подсъдимия Благой Потеров пък обясни, че тъй като смъртта на Лъчезар е настъпила след едно пробождане, има вероятност обвинението да се преквалифицира.

По искане на обвиняемия и неговия адвокат в съдебната зала не бяха допуснати журналисти. Решението на магистратите бе доста изненадващо с оглед на това, че се гледаше мярка за неотклонение, а не дело с изслушване на тайни свидетели или такова, при което са използвани СРС-та.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3481 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПАЛЕСТИНА

2015.08.20 | 07:41

2
И сега понеже веднъж го е наръгал да го пуснат.

2015.08.20 | 07:40

1
Ама как така ? Да не е престъпник,че да е в ареста ?

Добави коментар

Водещи новини